2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ezüstéremért küzdenek majd meg Ausztriában

Ezüstéremért küzdenek majd meg Ausztriában

DYNAMIC RALLY TEAM – Waldviertel Rallye 2014
Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Habár az idei Bükfürdő Rallye nem volt szerencsés kimenetelű Lángi Attila és Veres Gábor számára, a hétvégén ismét megkísértik a sorsot, s újra murvás versenyen állnak rajthoz a BMW Z4 M Coupeval. A szezonzáró Waldviertel Rallyen nem más lesz a tét, mint a P3-19 kategória év végi ezüstérme. A Dynamic Rally Team párosának nagy ellenfele ebben a csatában pedig Rafael Tamás lesz.

Lángi Attila: A szezonzáró futam nem éppen a mi versenyünk lesz. Habár imádjuk a murvás versenyeket, be kell látnunk, hogy a BMW Z4 nem egy murva autó. Nagyon oda kell majd figyelnünk arra, mit vállalunk majd el vele a híres-neves Waldviertel Rallyen. Annak érdekében, hogy a rajttól eljussunk a célig, feljebb emeljük az autót és állítunk egy kicsit a futóművén is. A dolgunkat tovább nehezíti majd az, hogy nemhogy versenyzőként, de még nézőként sem látogattunk még ki erre a futamra.
Csütörtökön az adminisztratív átvétellel kezdődik számunkra a program, a csapat pedig másnap érkezik majd a helyszínre a Z4-gyel. A pénteki tréninget követően szombaton egész nap menetelni fogunk. Embert próbáló feladat lesz az egész napos túra, aminek a keretein belül 7 gyorsasági szakaszt, s több mint 300 kilométernyi össztávot kell majd megtennünk.
A körülmények ellenére abszolút pozitívan állunk a versenyhétvégéhez. A Mecsek Rallyen már egészen jó időket tudtunk autózni a problémák ellenére, ezért illő lenne, ha most is legalább azt a szintet hoznánk – persze műszaki gondok nélkül. A P3-19 kategóriában jelenleg a 2. helyen állunk, s mögöttünk mindössze 3 ponttal van lemaradva Rafi (Rafael Tamás) barátunk. A Waldviertel Rallye most a megküzdésünk helyszíne lesz, hiszen az itt kialakuló eredmény fogja eldönteni azt, ki hova állhat fel a dobogón. Matematikailag nekünk elég lenne az, ha Rafi mögött végeznénk, de ezzel a hozzáállással ugyebár nem lehet nekivágni egy megmérettetésnek sem. Most is jeleskedni szeretnénk! De az is biztos, hogy az „ellenfelünk” nem fogja könnyen hagyni magát… Aztán majd kiderül, kinek hoz nagyobb szerencsét a murva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek