2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Ezt nem lehet a gyerekre fogni

VARGA RACING TEAM – Székesfehérvár Rallye 2019, 2019. június 7-9.
Lángi Attila – Schmidt Ádám, BMW Z4 M Coupe

A fehérvári nem volt Lángi Attiláék hétvégéje. Igaz, a technika most úgy tette a dolgát, ahogy kell, de az emberi tényező nem volt a topon. Volt is pár pillanat, amikor majdnem összecsomagolt és elindult haza. Hiába nem eredményorientált a Lángi-Schmidt páros, a hétvégén nyújtott teljesítményük erőteljesen befolyásolta a hangulatukat, ami pedig rányomta a bélyegét az egész hétvégéjükre.

Lángi Attila: Régen volt olyan, hogy semmi technikai probléma nem jelentkezett a BMW Z4-nél. Hát ez most megadatott nekünk, viszont ez esetben mi voltunk összeszedetlenek. Nem tudtam hova rakni az egészet. Semmi sem volt rossz, de semmi nem volt igazán jó sem. Úgy érzem, nem volt meg az igazi nagy lelkesedés, összhang az autóban, és az itinerünk se volt tökéletes. Minden negatívum most összeadódott, és szarul mentünk, ez az igazság. Mondták, hogy ha megszületik a gyerek, akkor biztosan lassabban fogunk menni, de azért ennyire biztos nem lehet hatással a teljesítményünkre…
meg fogom nézni a belsőket, hogy rájöjjek, mi lehetett ennek az egész szituációnak az oka, alapja. Persze a történteken már semmit nem fog változtatni, ezen most túl kell tennünk magunkat lelkileg – habár eddigi pályafutásom alatt nem volt még olyan verseny, ahol ezt így le kellett volna zárnom fejben.
Hiába megyünk ORC-ben, ilyenkor azért kiütközik, hogy még nem vagyunk igazán profik, hiszen nem tudjuk itthon hagyni a teendőket, a gondokat pedig nem tudjuk elengedni a verseny idejére. Emberek vagyunk mi is, elhibáztuk a hétvégi derbit, nem tudjuk másra fogni.
A következő, veszprémi forduló számunkra kimarad, hiszen a kocsi nem odavaló, csak tönkretennénk a murván a technikát, annak pedig semmi értelme. Hivatalosan, a bajnokság keretei között legközelebb a fél-hazai Ózd-Salgó Rallyn fogunk rajthoz állni, augusztus végén, de én előtte még elmennék a mátrai hegyiversenyre is.

Schmidt Ádám: Nem sikerült úgy a versenyünk, ahogyan szerettük volna. Fejben nem igazán állt össze nekünk ez a hétvége, és ez kihatott sajnos a teljesítményünkre is.
Konkrét okot nem tudok mondani, a kánikulától elkezdve a viszonylag nagyobb szünetig bármi okozhatta ezt a szituációt. Még arra is gondoltam, hogy a szombaton jelentkező derékfájdalmaim is hatással lehettek a munkámra, hiszen a vasárnapot is csak gyógyszerrel tudtam teljesíteni. Nem vagyunk eredményorientáltak, de ez a futam még hangulatában is hagyott maga után kívánnivalót – vélhetően a rossz teljesítményünk miatt. Nem mentünk ugyanis úgy, ahogy kellett, lehetett volna, hiszen „csak” 4. lettünk a kategóriában. Ennél azonban sokkal többre vagyunk képesek. Egerben se végeztünk jó helyen, de ott legalább felszabadultak voltunk.
Bízom benne, hogy a hétvégi tapasztalatainkat gyorsan ki tudjuk pihenni, el tudjuk felejteni, hogy az újabb közös versenyünkön, az Ózd-Salgó Rallyn ismét az igazi énünk ülhessen a volán mögé, illetve a jobb1-be. Maximalista vagyok, ezért igyekszem megtalálni magamban a hibát, hogy legközelebb ilyen ne fordulhasson elő.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek