2022. 07. 3. vasárnap

Kornél, Soma
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Dobogós kezdés a Velenje ralin

 

36. AMTK Velenje Ralit sikeresen teljesítette a Juhász – Bencs ralipáros.

 

 

 

 

 

A hármas kategóriában a harmadik helyet értétek el a Grega Preml és Wolfgang Irlacher mögött. Ez jónak számít 2021 első Mitropa versenyén?

– Nem rossz eredmény, de lehetet volna jobb is. Utolsó versenyünk volt a Clio-val, nem rossz egy dobogóval búcsúzni az autótól.

 

Hogy nézem a gyorsokat folyamatos “rosszabb” időt mentek. Ez az eső miatt volt, vagy romlott a pálya állapota?
– Egyre rosszabb lett a pálya állapota, de igazából az is közre játszott, hogy nem akartam kockáztatani. A Clio már eladásra kerül, nem szerettem volna összetörni, így biztonságit autóztunk. A célba érés volt az elsődleges szempont és lehetőleg minél több pontot gyűjteni.

 

Volt száraz és esőt gyorsotok is. Mennyire tudtatok jó gumiválasztást eszközölni?
– Az első szakaszra nem volt jó a gumink, puhább kellett volna, a második szakasz pedig etap lett. Aztán a szervizben feltettünk hátra két vizes gumit és betettünk még két vizes gumit pótkeréknek. A harmadik gyorsasági előtt Gabival ezt gyorsan át is cseréltük, ami jó döntés volt, mert a szakaszon esett az eső. Aztán már fent hagytuk a vizes gumikat, annyira esett az eső, hogy ezen már nem kellett gondolkodni.

 

 

A Csodás környezet mennyire hozta meg az étvágyatokat (hogy éreztétek magatokat) a Mitropa rallyra? Itt legközelebb is indulsz majd?
– Még szép! Legközelebbi versenyünk a Mecsek Rally lesz, ami Mitropa futam is. A Salgóra is beneveztünk, de oda sajnos még nem készül el a Mitsubishi, így marad a Mecsek.

 

 

 

Fotó: Pál István Bence

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megint pech!
Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum