2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Dobogós kezdés a Velenje ralin

 

36. AMTK Velenje Ralit sikeresen teljesítette a Juhász – Bencs ralipáros.

 

 

 

 

 

A hármas kategóriában a harmadik helyet értétek el a Grega Preml és Wolfgang Irlacher mögött. Ez jónak számít 2021 első Mitropa versenyén?

– Nem rossz eredmény, de lehetet volna jobb is. Utolsó versenyünk volt a Clio-val, nem rossz egy dobogóval búcsúzni az autótól.

 

Hogy nézem a gyorsokat folyamatos „rosszabb” időt mentek. Ez az eső miatt volt, vagy romlott a pálya állapota?
– Egyre rosszabb lett a pálya állapota, de igazából az is közre játszott, hogy nem akartam kockáztatani. A Clio már eladásra kerül, nem szerettem volna összetörni, így biztonságit autóztunk. A célba érés volt az elsődleges szempont és lehetőleg minél több pontot gyűjteni.

 

Volt száraz és esőt gyorsotok is. Mennyire tudtatok jó gumiválasztást eszközölni?
– Az első szakaszra nem volt jó a gumink, puhább kellett volna, a második szakasz pedig etap lett. Aztán a szervizben feltettünk hátra két vizes gumit és betettünk még két vizes gumit pótkeréknek. A harmadik gyorsasági előtt Gabival ezt gyorsan át is cseréltük, ami jó döntés volt, mert a szakaszon esett az eső. Aztán már fent hagytuk a vizes gumikat, annyira esett az eső, hogy ezen már nem kellett gondolkodni.

 

 

A Csodás környezet mennyire hozta meg az étvágyatokat (hogy éreztétek magatokat) a Mitropa rallyra? Itt legközelebb is indulsz majd?
– Még szép! Legközelebbi versenyünk a Mecsek Rally lesz, ami Mitropa futam is. A Salgóra is beneveztünk, de oda sajnos még nem készül el a Mitsubishi, így marad a Mecsek.

 

 

 

Fotó: Pál István Bence

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek