2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Euro RX Held Zoltán szemével

Held Zoltán, az elmúlt hétvégét a Nyirádi vörös katlanban töltötte a csapatával, és a versenyautójával, amit rallycrossra épített. Zoltánnal a boldog kategóriagyőztessel beszélgetek:

Mesélnél a portálolvasóknak arról, hogy miként is kerültél oda betétfutamként az Európa Bajnokságra?

Üdvözlöm a Portál olvasóit. A Nyirádi EB-re úgy sikerült eljutnunk, hogy a Promoter meghirdetett egy lehetőséget, hogy az STC-s autók részt vehetnek az EB betétfutamán, ahol persze ugyanúgy értékelnek minket. Ráadásul 2000 Euró volt a fődij. Ezen felbuzdulva és tudva, hogy az autónk méltó az EB részvételre úgy döntöttem kipróbálom magamat, és az új autót. Viszonyítási alapnak csak annyi, hogy az ötödik időt futottuk meg.

 

VW Polo-val vettél részt. Mit is tudhatunk róla?
– Az autónk az teljesen új építés és kimagasló minőségbe lett megépítve. A Teljesség igénye nélkül: Zomer motor, Sadev váltó, Reiger futómű, és Kulin Papa program, 275le, 274 Nm, 2.0l szívó motor. Jelenleg minimum súly velem együtt 1040 kg.  Mind ezt összeépítette Pápai Tamás, mesterszerelő.

 

Miként is alakultak a napjaid a vasárnapi napig?
– Szombaton nagyon eseménydúsan telt a nap. Az első időmérőn volt egy kis csörte és kiforgattak a többiek. De be tudtam fejezni a futamot, és a szerviz gyorsan kijavította a kocsit. A második időmérőn rajt cél győzelemmel zártunk. Innen automatikusan az következett, hogy a leggyorsabb három autóval kellett megküzdeni. Volt félelmem mert komoly ellenfelek vártak a rajtrácson. Bíztam magamban és a kocsiban.  Ezt is rajt-cél győzelemmel zártuk ugyanúgy, mint a negyedik időmérőt. Akkor már a szemem előtt lebeget egy esetleges kategória győzelem.

 

Vasárnap voltak a döntő futamok. Első helyen végeztél. öröm és boldogság. te is így érzed?
– És mint tudjuk vasárnap bejött a Kő Papír Olló, úgy ahogy szeretnénk. és megnyertem a döntőt. Felemelő érzés, pláne úgy hogy a Super 1.6-os döntős időt mentünk.

 

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?
– Legközelebb mi az ausztriai Greinbachba folytatjuk a csatározást a CEZ soron következő futamán. Nagyon népszerű a kategóriánk 13-14 autóból áll. Megpróbáljuk Roman Castorált megelőzni!

Köszönöm a szurkolást! Hogy stílszerű legyek, Csak az RX!

Támogatóimnak ezúton köszönöm a belémfektetett bizalmat!

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…