2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Értékes győzelem, értéktelen játék

Magyarország – Moldova 2-1
Első hazai mérkőzésén első győzelmét is megszerezte az új szövetségi kapitány, Egervári Sándor által irányított magyar labdarúgó válogatott a 2012-es Európa Bajnokság selejtezősorozatában, miután kedd este mintegy kilencezer néző előtt legyőzte Moldova válogatottját.

Nagyjából ez az egyetlen, amivel igazán elégetettek lehetnek a honi szurkolók, hiszen a csapat a Svédországban bemutatotthoz hasonlóan kilátástalan játékkal játszotta le az első félidőt. Különösebben említésre méltó esemény nem is történt, legfeljebb egy-két durva szabálytalanságot, illetve Király Gábor sírásói tevékenységét említhetjük meg (a magyar hálóőr egy moldáv játékos felett imitált elföldelést, mivel szerinte a vendégcsapat tagja szimulált).

Némileg felpörögtek az események a második játékrészre – egy lelkesebb, magasabb hőfokon égő magyar válogatott futott ki a Susza Stadion gyepére, melynek meg is lett az eredménye, hisz még vissza sem ért a büféből minden néző, mikor a Genovában légióskodó Rudolf Gergely remek egyéni megoldásával megszereztük a vezetést.

Ezt követően is inkább a magyarok akarata érvényesült a mérkőzésen, és a védekezőbb taktikára való átállás után egy újabb egyéni villanás – melyet ezúttal a csapat egyik legjobbja, Koman Vladimir „követett el” – révén megduplázta előnyét a piros mezes válogatott. A fiatal középpályás egész meccsen kiválóan játszott, részint talán igazolva azokat a vélekedéseket, melyek szerint a jövő magyar válogatottjának egyik igazi vezéregyénisége lehet.

A kétgólos vezetés birtokában leült a magyarok játéka – egy védelmi hibát követően Suvorov révén ezt ki is használták vendégeink, izgalmassá téve az utolsó perceket. Védekezésre kényszerültek a hazaiak, a moldávoknak azonban nem sikerült begyötörniük az egyenlítő találatot, így végül 2-1-gyel itthon tartottuk az előzetesen kötelezőnek elkönyvelt három pontot.

A mérkőzést követően a Steaua Bucuresti egykori BEK-győztes játékosa, Gavril Balint jelenlegi moldáv szövetségi kapitány csalódottan értékelt – véleménye szerint jóval igazságosabb lett volna a döntetlen. Nem értett egyet vele a hazaiak szakvezetője, de mint ahogy Egervári Sándor fogalmazott, ez nem is meglepő, hisz különböző kispadon ülnek. A magyar kapitány dicsérte csapatát, s kiemelte: erre már lehet építeni. Reméljük, ezt kizárólag a második félidő első fél órájára értette, mert a mérkőzés többi része alapján még az októberi, San Marino elleni mérkőzés sem lenne sima ügy.

DicsukD

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…