2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Erdei Zsolt még az idén újra szeretne bokszolni
Erdei Zsolt még az idén újra szeretne bokszolni

Erdei Zsolt még az idén újra szeretne bokszolni

Erdei Zsolt még az idén újra szeretne bokszolniA profik között veretlen Erdei Zsolt, korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú bokszvilágbajnok cáfolta azokat a csütörtöki sajtóértesüléseket, miszerint befejezné pályafutását. „Ez így, ebben a formában nem igaz” – reagált a Bors című napilap hírére az MTI érdeklődésére a sportoló. „Maximum annyi, hogy az Universum égisze alatt már biztosan nem fogok bokszolni. A szerződésem lejártakor keresgélni fogok, és ha találok egy másik istállót, akkor biztosan folytatom.” A 35 éves, olimpiai bronzérmes öklöző hozzátette: kizárólag olyan ajánlat esetén marad a ringben, amely méltó egy olyan eredményeket elért sportolóhoz, mint ő. Erdei szerint 90% az esélye annak, hogy folytatja profi karrierjét. „Továbbra is az az álmom, hogy komoly ökölvívók ellen léphessek a szorítóba, gépírónők ellen nem szeretnék bokszolni” – mondta a Boksz Világszervezetnél (WBO) hat évig világbajnok Erdei, aki korábban többször is kifogásolta, hogy klubja, a hamburgi Universum Box Promotion „névtelen” ellenfelekkel szervezett neki mérkőzést.

A profi pályafutása során 31 győzelmet aratott öklöző szerint június utolsó napjáig nem tárgyalhat más istállókkal, mert szerződésszegés miatt pert indíthatna ellene az Universum, így pillanatnyilag nem is egyeztet senkivel. Azt ugyanakkor megjegyezte: úgy érzi, még mindig a csúcson van.

Erdei  elmondta: gyorsan szeretne új klubot találni, és amennyiben lehetséges, még az év végén a kötelek közé akar lépni.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek