2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Elrajtolt a XII.Coop Rally Szikszóról

12. alkalommal valósul meg a hazai élelmiszergyártás legnagyobb ünnepe, a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást középpontba állító Coop Rally. Az eseményen házigazda állomásként vett részt a HELL ENERGY, ahol ma sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény fontosságát.

 „A kormány célja, hogy a magyar családok asztalára kiváló minőségű, egészséges és biztonságos magyar élelmiszerek kerüljenek. A Földművelésügyi Minisztérium ezért is támogatja a Coop Rally-t, amely a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik ismertségét emeli. Nagyon fontos a magyar hálózatok fenntartása, és az innováció. Örömteli, hogy a II. negyedévben 21% nőttek hazánkban a beruházások, s ebből 9 % az élelmiszer-feldolgozóipart érinti.- mondta Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

Füzesséri József, Szikszó Város polgármestere örömének adott hangot. Elsősorban azért, hogy a Hell cégcsoport már másodszor adott helyet ennek a fontos eseménynek, s azt is elmondta, hogy a város milyen sokat köszönhet a cégnek.

Demeter Ervin,  a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja főként arról beszélt, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy ez a 100 %-ban magyar tulajdonú cég, olyan csúcstechnológiát épített föl a dobozgyártáshoz, amely bárhol a világon megállná a helyét.

Tóth Eszter Anna, HELL ENERGY Magyarország Kft. PR igazgatója pedig elmondta, hogy öröm számukra e fontos esemény támogatása, hiszen a hálózat nekik is fontos partnerük az értékesítésben.  Beszélt az új üzemről is, amely a világon a legkorszerűbb technikával évi 1,2 milliárd dobozt gyárt. Elmondta, hogy a Hell az elmúlt hét évben 45 milliárd forintot ruházott be Szikszón, s 600 munkavállalót foglalkoztat.

Tóth László, a COOP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja arról beszélt, hogy az idei a szakmai programon 115 élelmiszeripari, kiskereskedelemi, szolgáltató -és média cég csapata 100 autóval, 3 média busszal Magyarország északkeleti régiójába látogat el szeptember 14-16. között. A résztvevők a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2 000 milliárd Ft-ot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 50 000 munkavállalót képviselnek.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek