2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Először az országos top20-ban az MVSI úszói

Először az országos top20-ban az MVSI úszói

Az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. úszó szakosztályát hazánk száznál több  műhelye között az előkelő 17. helyre rangsorolták a 2018-as teljesítmények alapján, melyre eddig nem volt példa. A fejlődés, az eredményesség útján idén sem terveznek megtorpanást, sőt tovább szeretnének araszolni a top 10 felé.

 
–    Sosem volt még ekkora létszáma úszó szakosztályunknak, ami oktató-  és edzőkollégáim fáradhatatlan, áldozatos munkáját dicséri, hiszen ők azok, akik az óvodásoktól a fiatalokon át az élversenyzőkig valamennyi szinten kiválóan helytállnak – fogalmazott Sajgó László, az MVSI úszó szakosztályának vezetőedzője. –  Mintegy 250-en úsznak a kötelékünkben, közülük 89-en rendelkeznek a rendszeres versenyzéshez szükséges plasztik-kártyával. A célok és a tudásszintek merőben eltérnek. Vannak olyan sportolóink, akik heti 5 edzést tudnak vállalni és évi egy fő versenyt céloznak meg, illetve olyanok, akik hetente 8-10 gyakorláson vesznek részt, korosztályos országos bajnokság érmeit nyerik és folytatni szeretnék ezt az utat. Mindenkinek tudunk lehetőséget biztosítani, hogy ezt  a gyönyörű sportágat művelhesse. Nagyon büszke vagyok arra, hogy kilenc csoportban foglalkozunk a sportolókkal, akiket tudásszintjük és céljaik alapján  sorolunk be. Külön öröm, hogy az úgynevezett hobbi-csoportban is 40 fős a létszám. Visszatérnek hozzánk olyanok is, akik 1,5-2 évet kihagytak, nem akarnak bajnokságot nyerni, de szeretik az úszást és ily módon is tenni akarnak az egészségükért. Jó érzés azt tapasztalni, hogy igazi úszó-családdá alakulunk!
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) összesített egyesületi pontversenyében, melyben a delfin korosztálytól a felnőttig számítják be az eredményeket, 2018-as teljesítményünk alapján az MVSI az előkelő 17. helyet érdemelte ki, melyre eddig még nem volt példa a Miskolci Sportiskola úszó szakosztályának történetében.
–     A több, mint 100 klub között elért top 20-as helyezés értékét növeli, hogy nálunk egy-egy felnőtt és ifjúsági pontszerző volt,  a többi eredményt serdülő, gyermek, cápa és delfin korosztályos sportolóink harcolták ki – folytatta Sajgó László. – A felnőtt magyar bajnokságon Sztankovics Anna és Vécsei Réka, míg az ifjúsági ob-n Vécsei Réka gyűjtögette a pontokat. Mindez azért lényeges, mert a felnőtt, illetve ifjúsági bajnokságok lényegesen jobban „hoznak a konyhára”, mint az utánpótlás viadalok.  A korosztályos országos bajnokságokon Esztián Petra, Kárpáti Kende, Kárpáti Zalán, Kiss Róbert Ádám, Léport Milán Krisztián, Lupkovics Lázár, Tóth Milán és Tulipán Bence állhatott fel a dobogó valamelyik fokára, de rajtuk kívül számos, értékes pontot begyűjtő versenyzőkkel is büszkélkedhetünk. Ide kapcsolódóan kell elmondanom: nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a kétszeres olimpikon Sztankovics Anna és edzője, Szollár Gergő milyen szépen, elhivatottan és sikeresen dolgozik együtt a miskolci úszósportért. Nagy öröm számomra, hogy jól érzik magukat Miskolcon!  Magam és munkatársaim nevében szeretnék köszönetet mondani Illyés Miklós ügyvezetőnek és Deák Bárdos Mihály szakmai vezetőnek, amiért évről-évre jobb lehetőséget biztosítanak a Miskolci Sportiskola edzői számára. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ezzel egyre jobb helyzetbe hozzák a miskolci úszósportot. Hölcz Péter kettős minőségében, egyrészt a MÚSZ Észak-magyarországi régióvezetőjeként, másrészt az MVSI úszó szakosztályának vezetőjeként szakmaiságával, higgadtságával, korából adódó bölcsességével, tapasztalatával segíti az edzőkollégák, így a hozzám hasonlóan a fiatal generációhoz tartozók munkáját, melyért nem lehetünk eléggé hálásak. Nincs más, vagy nemesebb célunk, mint, hogy ebben az évben tovább stabilizáljuk pozíciónkat hazánk meghatározó úszó műhelyei között, miközben igyekszünk mind előrébb araszolni a top 10 felé. Azt szeretnénk, ha minden nálunk úszó sportolónak csak a saját korlátai szabnának határt, nem pedig az egyéb körülmények!
A 2019-es „menetrend”
Ami az MVSI úszóinak idei versenyprogramját illeti, a március 23-24-én, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezendő Víz világnapi versenyen „hangolnak”  fő versenyeikre, a  magyar bajnokságokra, melyek sorrendben, korcsoportok szerint  így várnak rájuk: felnőtt (március 27-30., Debrecen), hosszútávúszó medencés (május 2-4., Békéscsaba), ifjúsági (május 29.-június 1., Kaposvár), serdülő (június 19-22., Kecskemét), cápa (július 10-13., Debrecen), gyermek (július 17-20., Győr), delfin (július 28-29., Miskolc), rövidpályás (december 11-14., Kaposvár).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek