2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Egy vérből vagyunk!

Június 21-én rajtol az a Vereckei-hágótól Budapestig tartó 500 km-es jótékonysági futás, amely kapcsán a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki ott lesz az esemény felvidéki állomásán és a budapesti célba érkezésen is, ahol vért is ad.

A nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

Az esemény negyedik napján, június 24-én Miskolcon szervezünk véradást a Megyeházán, itt 14.00 és 18.00 óra között várjuk a véradókat. Az első 50 véradó egy páros belépőt kap ajándékba a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba!

Az ultrafutók június 24-én 14.00 órakor érkeznek Miskolcra, ahol Kriza Ákos polgármester, Kovács János főjegyző és Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese várja őket a megyeháza előtt. A mezőnnyel lefutja az utolsó pár kilométert Deák-Bárdos Mihály, Európa-bajnok magyar birkózó, aki a befutót követően vért is ad.

Beefutó időpontja:

2019. június 24-e, hétfő 14.00 óra

Helyszín:

Miskolc, Megyeháza

3525 Miskolc, Városház tér 1.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…