2022. 07. 6. szerda

Csaba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 475 HUF

Egy vérből vagyunk!

Június 21-én rajtol az a Vereckei-hágótól Budapestig tartó 500 km-es jótékonysági futás, amely kapcsán a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki ott lesz az esemény felvidéki állomásán és a budapesti célba érkezésen is, ahol vért is ad.

A nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

Az esemény negyedik napján, június 24-én Miskolcon szervezünk véradást a Megyeházán, itt 14.00 és 18.00 óra között várjuk a véradókat. Az első 50 véradó egy páros belépőt kap ajándékba a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba!

Az ultrafutók június 24-én 14.00 órakor érkeznek Miskolcra, ahol Kriza Ákos polgármester, Kovács János főjegyző és Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese várja őket a megyeháza előtt. A mezőnnyel lefutja az utolsó pár kilométert Deák-Bárdos Mihály, Európa-bajnok magyar birkózó, aki a befutót követően vért is ad.

Beefutó időpontja:

2019. június 24-e, hétfő 14.00 óra

Helyszín:

Miskolc, Megyeháza

3525 Miskolc, Városház tér 1.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hiányzott már a Rallye!
A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki a 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak. Károllyal a pil…
A jövő válogatottjában
A Gender Racing legifjabb reménysége, Gender Tamás Junior második generációs sportolóként már közel öt éve koptatja versenyszerűen a hazai és nemzetkö…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum