2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DVTK – Puskás Akadémia 2-1 (0-0)

Hosszú idő után ismét hazai pályán és ismét az OTP Bank Liga sorozatában lépett pályára a DVTK és Husić, valamint Bacsa góljával megszerezte első győzelmét a Puskás Akadémia ellen.

OTP Bank Liga 1. forduló
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia 2-1 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 4314 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Erős Gábor, Horváth Róbert; Farkas Ádám, Berke Balázs).
DVTK: Antal – Okuka, Alves, Debreceni, Husić – Elek – Marjanović, Bognár I., Nikházi – Bacsa, Grumić. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
PAFC: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér – Polonkai, Tóth B. – Denković, Szakály D., Makrai – Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.
2014-2015 DVTK – Puskás Akadémia
A DVTK győztes csapata (Fotó: Szabó Gábor)

Csere: Marjanović helyett Gosztonyi a 46., Makrai helyett Tischler az 55., Grumić helyett Takács T. az 57., Denković helyett Cvitkovics a 61., Polonkai helyett Papp a 69., Bacsa helyett Bori a 77. percben.
Sárga lap: Makrai a 38., Marjanović a 42., Gohér az 55., Gosztonyi az 59., Lencse a 70. percben.
Gólszerző: Husić (1-0) az 50., Bacsa (2-0) a 72., Lencse (2-1) a 90+1. percben.


Kulcspillanatok

50. perc: Bognár hosszú indítását Grumić tette Nikházi el a 16-os előterében, aki balra tette a felfutó Senad Husić elé, és a balhátvéd ballal laposan a hálóba lőtt, 1-0
72. perc: Bognár szerzett labdát a saját térfelünkön, Husićhoz passzolt, aki Bacsa Patrikot indította. A fiatal támadó végigsprintelt az ellenfél térfelén, és már a 16-oson belül járt, amikor kissé balról jobbal kilőtte a hosszú sarkot, 2-0
90+1. perc: A védők mögé betett labdát Lencse lőtte a hálóba, 2-1

Szivics Tomiszláv: – Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen fontos volt, hogy jól rajtoljunk a bajnokságban. Ma csakis a győzelem volt fontos a csütörtöki kemény kupameccs után. Az első félidőben taktikáztunk és görcsösek voltunk. A második félidőben már nem volt vita, büszke vagyok a csapatra. Bebizonyosodott, hogy csatárra még szükségünk van, hiszen öt ziccer helyzetből sem tudtunk a kapuba találni és más mérkőzésen ezért nagy árat fizethetünk.
Benczés Miklós: – Az első félidő langyos volt, lassú iramban futballozott a két csapat, helyzet nélkül. A fordulás után a Diósgyőr nagy erőket mozgósított a gól megszerzéséért, szerkezetet váltottak. A gól után fegyelmezetlenné vált a védekezésünk, sokat áldoztunk az egyenlítésért, így nagyobb területe lett a Diósgyőrnek és kontrákból veszélyesek voltak. Támadásban nem éreztem magunkban az átütőerőt, a döntő pillanatokban rosz döntést hoztunk és hiányzott az agilitás az támadójátékunkban. Gratulálok a DVTK-nak, sok sikert kívánok nekik az Európa-ligában.
Forrás:DVTK.eu
Fotó Szabó Gábor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek