2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DVTK: birtokon belül a tulaj

Elvileg lezárult a diósgyőri futball tulajdonosváltása körüli folyamat. Egyrészt aláírták a végső dokumentumot a felek, másrészt felfedték magukat a nyilvánosság előtt az új illetékesek, és kiderült, ki lesz az edző, és ki a szakmai munka legfelsőbb szintű irányítója. Utóbbi szerepben Szentes Lázárt láthatjuk a jövőben.

Az immár két évtizede vezetőként a magyar labdarúgásban dolgozó egykori futballista maga idézte fel miskolci bemutatkozása alkalmával: épp húsz éve, hogy szakosztályvezetőként megkezdte futballbéli munkáját immár a pályán kívül, s bár közben zömmel edzőként dolgozott különböző kluboknál, most ismét (időközben modernizálódott kifejezéssel élve) szakmai igazgató a posztja. Erre szemelte ki ugyanis őt az Arago, pontosabban a Borsodsport Invest nevű cég (előbbi cégcsoport újonnan létrehozott projektcége), vagyis a DVTK új többségi tulajdonosa. A legutóbbi években például Újpesten, illetve Nyíregyházán trénerkedő Szentes Lázár ily módon a főnökeként fog szerepelni annak a Benczés Miklósnak, aki az elmúlt hónapokban – tavasszal még kényszerből „beugróként”, jelen szezon első fordulóiban pedig „ideiglenesen” – megbízottként, ám a mostani döntéssel immár vezetőedzőként megerősítve készítette és készíti fel a belátható jövőben a csapatot.

A piros-fehér keretet, amelyet az új gazda meg kíván erősíteni, valószínűsíthetően főleg külföldi futballistákkal. A másodosztályba került, ott felemásan kezdő, de az élbolytól még le nem szakadt, így reményteljes helyzetű Diósgyőrt ugyanis feljutó helyre szánják irányítói – amint az a fentiekről beszámoló pénteki sajtótájékoztatón is elhangzott. Itt a média jelenlévő képviselői megismerhették végre az aragósokat, azaz Sántha Gergely Borsodsport Invest-ügyvezetőt és Dudás Hunor leendő klubvezetőt. Ők leginkább arról beszéltek, hogy az ország egyik leggazdagabbnak tartott vállalkozójához köthető befektetői csoport elsősorban imázsteremtő beruházásként tekint a diósgyőri focira, nem közvetlen és semmiképp sem azonnali profittermelést várnak ettől az „üzemágtól”. Az arculat javítására, a szakmai háttér erősítésére, az utánpótlás-nevelésre kívánják koncentrálni a rendelkezésre álló anyagi forrásokat. (Ami tagi hitel és törzstőke emeléssel adódik majd.)Miután az elmúlt hetekben az előzetes önkormányzati felhatalmazást, majd az utólagos közgyűlési jóváhagyást is megkapta a tranzakció – mint emlékezetes a miskolci helyhatóság volt az eddigi fő tulaj a DVTK-ban -, pénteken a klubházban a felek – miskolci részről Káli Sándor polgármester – aláírták az adásvételt szentesítő szerződést.

A DVTK ezen a hétvégén (szombaton délután 6-kor) másodosztályú bajnokin a debreceni tartalékot fogadja, majd egy hétre rá a nagy rivális Nyíregyházát, szintén itthon.

Fotónkon:Dudás Hunor és Sántha Gergely Diósgyőr-mezt kap ajándékba Nagy Bélától, akitől a klubot is átveszik

B.A.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek