2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Együtt az Ország!

Dr.Mengyi Roland /Fidesz/ országgyűlési képviselő, a B.-A.-Z megyei Közgyűlés elnökjelöltje, azzal kezdte a mai miskolci sajtótájékoztatót, hogy a jelenlegi kormány már e rövid idő alatt is új alapokra helyezte az egyházakkal való kapcsolatát.Ez a mi térségünkben  azért is fontos, mert a megye egyházi hagyományai erősek, s a felzárkózás nem képzelhető el nélkülük. Kell hogy legyen erkölcsi tartás az emberekben, mert erős gazdaságot csak erős lelkületű polgárokkal lehet építeni, s ebben nagy szerepe van az egyháznak is.

A történelmi egyházak fontosságáról, társadalomformáló szerepéről,megerősítéséről és a mostani zárszámadáskori kárpótlásukról  is szó volt a sajtótájékoztatón, amelyet a fenti címmel tartottak. Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a kormány célja az ország mielőbbi talpra állítása, és ennek érdekében már számos lépést megtettek. Olyan törvények, döntések születtek amelyek erősítik a közigazgatást, s így a nemzeti összefogásban egyaránt jól tudnak majd együttműködni.
Példaként említette a közigazgatás átalakítását amely azzal kezdődött, hogy szeptembertől ismét működnek a Közigazgatási Hivatalok, jövő év első napjától kezdve pedig a megyei kormányhivatalok is létrejönnek. Ezt követően 2012-2013-ban újra megalakítják a járásokat is. – Rendet, biztonságot és békességet akarunk teremteni-hangsúlyozta- hogy a társadalom minden rétege megtalálhassa a boldogulását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek