2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

DVTK 13: plusz egy kell a telitalálathoz

Totó-főnyereménnyel érne fel ugyanis a másodosztályú bajnoki arany a még ma is sokezer fősre rúgó diósgyőri szurkolósereg számára. Most szombaton Barcikán meglett a zsinórban 13. győzelem.

S bár a legfőbb rivális Nyíregyháza is győzött ezen a hétvégén, egyre inkább behozhatatlannak tetszik a tavaszi menetelés során kivívott 8 pontos előny a miskolciak javára. Emlékezetes, télen még 7 pont mínusszal fordultak a célegyenesbe a piros-fehér mezesek… Ehhez képest a 2010-2011-es idény aktuális felében csak nyernek Benczés Miklósék, a fiatal vezetőedző tanítványai aktuálisan a KBSC-től hozták el a három pontot, látszólag csak szerény 1-0-ás – ám mégiscsak idegenbeli – sikerrel, viszont mégiscsak kétezres nagyságrendű vendégdrukkeri tábornak szerezve felhőtlen örömet. És látván a 26-dik forduló zártán birtokolt 62 pontot, lehet kezdeni számolgatni – akár még egyszeri győzelem (jövő héten, Miskolcon, a Hajdúböszörményt fogadva) elég lehet a címben idézett „13+1”-hez, s az azzal elérhető végső diadalhoz. Ha pedig a Nyíregyháza mégsem tenné meg időközben a „szívességet”, hogy botlik, akkor kicsit később, mondjuk, május 29-én Mezőkövesden, avagy újabb egy hétre rá, június 4-én hazai környezetben ünnepelhet a klub és szurkolóserege. Mert mondjuk ki bátran: ezt a bajnoki címet már aligha veszthetik el az Andrássy útiak… Akkor pedig egy év szünet után újfent a hazai futball legmagasabb kategóriájában láthatják kedvenceiket a borsodi sportbarátok, augusztustól.
Maradjunk mégis abban, ez még a jövő zenéje. Ami most biztos: ezen a szombaton a KBSC-vel szemben bizonyult jobbnak a DVTK, történetesen a januári felkészülési szezonban éppen Barcikáról átigazolt Vadász Viktor – egy védő! – találatával. Egyébként újabb négymeccses sorozatnak lehetünk tanúi, amely során a Diósgyőr nem kap – csak szerez – gólt. Megjegyzendő, a gólszerzés egyébként mindössze a nyírségieknek, és az újpesti tartalékoknak (2, illetve 1) jött össze egész tavasszal Igor Galékkal szemben.

Az ez évi bajnoki szezon alakulása, részletes jegyzőkönyvekkel, a dvtk.eu, a hivatalos klubhonlap megfelelő aloldalán követhető:www.dvtk.eu

Balogh Attila

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek