2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Drag Bike Európa futam Gyorsulási verseny Kunmadaras

Drag Bike Európa futam Gyorsulási verseny Kunmadaras

Adrenalin UEM DRAGBIKE Európa Bajnokság, meghívásos FIA Dragster autó verseny
KELET-KÖZÉP Európa egyetlen ragacsolt gumizott pályáján, 1000 fős új lelátóval plusz 2000 ülőhellyel!

15 ország legjobb versenyzői 1500 lóerős motorral és 8000 lóerős autóval jöttek a Tisza-tó térségébe Kunmadarasra!

A 2010. év első Tisza-tavi rendezvénye, amely tízezreket vonzott a régióba, és egy igazi csemegével várta a technikai sportok szerelmeseit. Az alföldi pusztában kialakított (korábban katonai repülőtér volt) európai hírű pálya nagy népszerűségnek örvend a gyorsulási motor és autóversenyzők körében.

Iszonyatos lóerők és elképesztő gyorsulások hagytak elégedett mosolyt valamennyi sebességrajongó arcán, Kunmadarason a Drag Európa Bajnokságon, ahol aszfaltszaggató, lélegzet elállító látvány és egy igazi autó- és motorfesztivál élménye várt minden látogatóra.

Ha valaki előtt ismeretlen a „drag” kifejezés akkor csak képzeljen el két bikaerős járművet (motort, autót), amelyek pár száz méteren csontpréselő gyorsulással döntik el, melyik gép az igazi bajnok. A hazai esemény külön rangja pedig, hogy ez a futam az ez évi Európa Bajnokság nyitánya, nem csoda hát, ha a szervezők egy kiadós fesztivált is szerveztek a sport rajongóinak.

És ez még nem minden, ugyanis a versenysorozat nem csak, hogy itt kezdődött, de a „Drag Európa Bajnokság 2010” az első ilyen verseny a Közép – Kelet Európában, és ez bizony igazi ínyencfalat a sebesség őrültjeinek. Érkeztek vendégek és versenyzők Görögországból, Finnországból, Írországból, Hollandiából, Belgiumból, Csehországból,Svájcból, Angliából, Németországból, stb. Szinte egész Európa képviseltette magát.

Az alapban is ezerfős lelátó és még kétezer ülőhely mellett nyugodtan bámészkodhattunk a fesztivál program egyéb helyszínein is. Az elsődleges összesítések alapján több mint tízezren látogattak el a négy napos programra.

Nagy siker és érdeklődés kísérte a Tisza-tó Térsége Leader Egyesület és Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága összefogásával létre jött, LEADER Falu kitelepülését. A Leader Egyesület 15 települése, 15 sátorban kínálta a helyiek által előállított termékeket, tartottak kézműves és gyerekfoglalkoztató bemutatókat, kínálták a Tisza-tó településeinek turisztikai programcsomagjait. A három napon több mint 20 népművész, népi iparművész,(fafaragó, csipkeverő, fazekas, bőrműves) helyi alkotóközösség, civil egyesület, és a térség tourinform irodái adtak ízelítőt a Tisza-tavi vendégfogadás, vendéglátás, és helyi termékek kínálatból.

 

Szabó István

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek