2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Lendvai Ildikó nem kíván parlamenti alelnök lenni

Lendvai Ildikó, azt követően, hogy megválik az MSZP-ben betöltött pártelnöki tisztségétől, nem kíván sem a frakcióvezetésben, sem az Országgyűlés vezetésében tisztséget betölteni. Erről az MSZP elnöke nyilatkozott hétfőn az MTI-nek. Lendvai aláhúzta: nem pályázik az MSZP-nek járó parlamenti alelnöki posztra. Az indokokról szólva azt hangsúlyozta, úgy érzi, nem lenne elegáns megoldás, ha az MSZP vezetői posztjától megválva „átülne” a szocialistáknak járó legmagasabb közjogi tisztségbe. A parlamenti munkában és a politikában természetesen részt kívánok venni a jövőben – fűzte hozzá. Lendvai elmondta, hogy hétfői ülésén az MSZP képviselőcsoportja frakcióvezetőt választ, erre a tisztségre Mesterházy Attilát javasolja az elnökség.
A leköszönő pártelnök hozzátette, hogy a frakció jövő hétfőn dönt a frakcióvezető-helyettesek személyéről, valamint a parlamenti alelnöki és az országgyűlési jegyzői posztra javasolt személyekről.

Az 59 fős MSZP-frakció hétfői alakuló ülésén a tervek szerint megválasztja vezetőjét és dönt a szervezeti és működési szabályzatáról is. Lendvai Ildikó az MSZP június eleji kongresszusáig marad a párt elnöke, itt választanak majd helyettes új vezetőt. Korábban a sajtóban több olyan hír is megjelent, hogy ha az MSZP kap parlamenti alelnöki tisztséget, akkor arra Lendvai Ildikót jelölné a frakció.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…