2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Dévay Márk Ek-ezüstje

A szlovéniai Bled városában megrendezett ETU Triatlon Junior Európa-kupán kimagaslóan  szerepeltek a TVK-Mali TK utánpótlás korú versenyzői, akik közül Dévay Márk a dobogó második fokára állhatott fel.

A szeptember harmadik hétvégéjén Chicagóban megrendezendő junior világbajnokságra való felkészülés részeként, a  franciaországi magaslati edzőtáborból éppen csak „beesett” a viadalra Dévay Márk és Lehmann Bence. Mindketten jó formában versenyztek, az élbolyban helyezkedtek el a kerékpározás közepéig. Ekkor Bence, egy bukást kikerülendő, „elhagyta az utat”, majd fél perces hátránnyal követte az elsőket a depóba. Márk a futás során végig a későbbi győztessel harcolt, a svéd Erik Sandör az utolsó 800 méteren fordította a maga javára a küzdelmet. Bence a futás első felében érte utol az első bolyt, ahol a bronzéremért hajrázhatott, de ezúttal a negyedik hely jutott  neki. A még ifjúsági korú versenyzőket a zord időjárás – szakadó eső, 12 Celsius-fok – miatt kissé kaotikussá váló kerékpározás megviselte, de tapasztalatszerzésre így kiválóan alkalmas volt a rangos nemzetközi erőpróba.

Eredmények
Férfiak: 2. Dévay Márk, …4. Lehmann Bence, …19. Lehmann Csongor
Nők: 15. Putnóczki Dorka, 37. Filep Zsanna

Fotó:Dévay Márk a dobogó második fokára futotta fel magát.
(Fotó: Fróna Judit)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…