2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ötletverseny

ÖTLETVERSENYT HIRDETETT MEG A NEMZETI FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG

Téma: Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. szeptember 8-án sajtónyilvános esemény keretében hirdette meg „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett ötletversenyét.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság  „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű kiemelt projekt keretében úgynevezett mikroinnovációs ötletek gyűjtésére és szakértői közreműködéssel történő kidolgozására biztosít lehetőséget pályázat keretében.
A projektgazda által a nyitó rendezvényt követően útnak indított felhívás keretében várt mikroinnovációs ötletek gazdái szakértők közreműködésével olyan intézkedésekké fejleszthetik a javaslataikat, amelyek beépülhetnek a hatóság működésébe.
A Hatóság működésének alapvető célja a fogyasztók védelme. Ennek érdekében a Hatóság kiemelt figyelmet fordít a fogyasztók megfelelő tájékoztatására. Az idei évben az egészségtudatos és környezettudatos vásárlást elősegítő gondolkodás népszerűsítése került a Hatósági tevékenység középpontjába. Az egészségtudatos vásárlás és gondolkodás népszerűsítése érdekében a Hatóság olyan innovatív javaslatok beérkezését várja, amelyek a hatóság működésének és tájékoztatási tevékenységének hatékonyabbá tételét segíthetik elő. – mondta el beszédében Dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója.
A nyitórendezvényen előadást tartott Antal Renáta projektmenedzser, valamint dr. Szima- Barcsai Borbála szakmai vezető a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság képviseletében, továbbá Balogh Attila az ötletverseny projektkoordinátora, a Medeia Kft. képviseletében.  
Az ötletverseny célja, hogy a potenciális Ötletgazdákat és Jelentkezőket tájékoztassa a vonatkozó előírásokról, egyrészt minél szélesebb kört ösztönözve versenyképes javaslatok megfogalmazására, másrészt a részletes tájékoztatás révén ezzel is hozzájárulva a minél magasabb színvonalú ötletek és pályaművek benyújtásához.
Az ötletversenyen a részvétel lehetősége minden magyar állampolgár számára nyitott, ugyanakkor a Hatóság kiemelten számít a hazai középfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezők javaslataira.
Az ötletgyűjtés időszaka 2015. szeptember 8-tól 2015. szeptember 24-ig tart. A projektötletek feldolgozására és elbírálására 2015. október 2-ig kerül sor.
Az elbírálást követően a legjobb 25 pályamű szerzői a Hatóság által megbízott mentorok szakmai támogatásával – lehetőséget kapnak ötleteik részletesebb kifejtésére, amiért díjazásban (ajándékutalvány) részesülnek. A 25 legjobb ötlet közül a bíráló bizottság által az első 5 helyre rangsorolt pályázat ötletgazdája részletes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozására kap lehetőséget, kiemelt díjazásért.
Az 5 legjobb ötletből készült megvalósíthatósági tanulmányt az ötletgazdák az NFH által szervezett záró konferencián mutathatják be. A záró konferencia várható időpontja 2015. október közepe.
Az Ötletgazdák a javaslataikat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról letölthető és elektronikusan kitöltött jelentkezési lapon, legkésőbb 2015. szeptember 16. 17:00 óráig nyújthatják be.
Az ötletverseny célja az innovatív javaslatok kidolgozásának ösztönzése, így egy jelentkező több, de legfeljebb három javaslatot nyújthat be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…