2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • „Csak kerüljön el bennünket a váltó mumusa!”

„Csak kerüljön el bennünket a váltó mumusa!”

DYNAMIC RALLY TEAM – ISEUM Rallye 2015, Szombathely
Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

A peches miskolci versenyhétvége után minden alkatrészt kicserélt a BMW Z4 M Coupeban Lángi Attila. A Dynamic Rally Team pilótája már úgy érkezik meg a szombathelyi ISEUM Rallyera, hogy versenygépe bevetésre készen áll. Igaz, Lángi egy évvel ezelőtt még azt mondta, soha többé nem viszi ki a kocsiját murvás terepre, a versenyzői vére most mégis másfelé hajtja…

Lángi Attila: Igaz, a tavalyi Bükfürdő Rallye után azt mondtam, hogy soha többé nem viszem ki ilyen terepre a BMW-t, de a tavalyi Waldviertel Rallye után újra kedvet kaptam a murvás versenyekhez – illetve muszáj is volt vállalni ezt a futamot, hiszen azért vagyunk versenyzők. A Z4-t teljesen felkészítettük a hétvégi derbire: a lengéscsillapítótól 4. centiméterrel feljebb emeltük a kocsit, és kis fékeket raktunk rá, a körülményekhez alkalmazkodva. Komoly beállításokat azonban nem végeztünk az autón, hiszen a murván való autózásnak pont az a lényege, hogy csúszkáljon alattunk a kocsi.
Így is komolyan vissza kell majd fognom magamat, hogy a futam egyetlen ugratóján ne úgy menjek át, ahogyan egy évvel ezelőtt – hiszen akkor elég rendesen összetörtük a járgányt. Megértem én, hogy mindenki ezt várja – főleg tőlünk – de most nem szabad belemennem ilyenbe, mert akkor a következő körben már nem fognak látni. Aki ezért jönne, az ne is az ugratóhoz álljon, ha tanácsolhatom ezt, hanem inkább máshova, ahol majd úgyis meg fogjuk húzni a kéziféket a közönség szórakoztatása érdekében. Most viszont a legfontosabb célunk az, hogy sikerrel abszolváljuk a megmérettetést.
Mivel én nem tudom megjegyezni a pályákat, ezért Gábor segítsége elengedhetetlen lesz, illetve felkészülésképpen néhány korábbi, belső kamerás felvételt is megnéztem. Annak nagyon örülök, hogy vegyes elemekkel tarkított pályák lesznek, vagyis a csiki-csukis illetve a tempós szakaszok váltogatják majd egymást egy-egy adott gyorsaságin belül. Izgalmas verseny vár ránk, az egyszer biztos!
Szeretnénk minél jobban teljesíteni, de murvás verseny lévén szem előtt tartjuk majd azt a szempontot is menetelés közben, hogy minél jobban kiszolgáljuk a nézőket, minél látványosabban autózzunk neki.

Veres Gábor: Amióta megrendezésre kerül a Szombathely (korábban Bükfürdő) Rallye, azóta ugyanazokon a pályákon autózik a mezőny. Sok újdonságot így nem fog tartogatni számomra, hiszen többször is mentem már rajtuk – igaz, inkább keserédes emlékeim vannak velük kapcsolatban. Ha az átlagom nézem, a Szombathely Rallyen nálam sosem jött ki a lépés. A tavalyi élmény különösen kellemetlen volt, hiszen elég csúnyán összetörtük a Z4-t egy ugrató után.
A nevezési listát már megnéztem, tele lesz Mitsubishivel a kategóriánkat, akiket valljuk be, nem igazán lesz esélyünk megfogni – főleg ha bejön az előrejelzés, miszerint hétvégén esni fog. Ha felszárad, akkor talán meg lehet őket csípni, de nem erre fogunk elsősorban hajtani. A legjobb az lenne, ha a BMW teljesíteni tudná a távot, műszaki hibáktól mentesen. Ha pedig ez megvan, akkor már esélyünk is lehet a kategória dobogójának valamelyik fokára. Csak kerüljön el bennünket a váltó mumusa!
Csütörtökön és pénteken tréningezünk, a hétvégén pedig összesen 11 gyorsasági szakaszt fogunk teljesíteni. Attiláék most is alaposan felkészítették a kocsit, így bízom benne, hogy most már tényleg csak rajtunk fog múlni, hová sorolnak be végül minket a végértékelésben.   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek