2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Civil sportcentrum debütál Borsodnádasdon

Civil sportcentrum debütál Borsodnádasdon

Országos hegyikerékpár versennyel mutatkozik be a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Egyesület. A civil szervezetet idén emelte tagjai közé a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség. A Borsodnádasd feletti területen június 10-én rendezik az XCO Magyar Kupa-sorozat idei harmadik futamát, az I. Decathlon – Borsodnádasd Kupát. A versenypályát önkéntesek alakították ki.


Civilek szűk egy év alatt építették ki a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum sportolásra alkalmas területeit és vendégfogadó helyiségeit. Az egyesületben a kerékpáros mellett működik nordic walking, íjászat és labdarúgó szakosztály is, de mint az eseménynaptár mutatja, a kerékpárosok után az off-road szerelmeseié lesz a terep. Természetesen van még tennivaló a park komplex kialakításának érdekében, de már most példamutató a helyiek tenni akarása és látványos a befektetett munka eredménye. A park munkahelyeket teremt a közeljövőben és a kisváros turizmusának fejlődésében is kiemelkedő szerepet jut a Mátéhegyi Sportcentrumnak. (Itt kell megemlíteni, hogy az XCO versenyt Borsodnádasd szállásadói felajánlásokkal, kedvezményekkel támogatják.)    

Az I. Decathlon – Borsodnádasd Kupára érkezők többnyire laza, erdei talajra készülhetnek, egy lejtő kivételével szinte az egész nyomvonalat ez jellemzi. A 3,5 kilométeres nyomvonalhoz viszonylagosan sok, közel 300 méter szintkülönbség tartozik. A gyerekpályák útvonala a központi területen, jól belátható nyomvonalon halad majd. A szombati pályabejárás előtt hillclimb verseny lesz, a nap során többek közt íjász bemutató, este pedig koncertek várják a helyszínre érkezőket. Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. Hegyoldalba vájt, különleges akusztikájú színpad lesz a kísérő programok helyszíne.    

Előzetes érdeklődésünkre a részleges bokaszalag-szakadással bajlódó Benkó Barbara (Focus MIG Team) elmondta, hogy tervezi a borsodnádasdi indulást, éppen a nyomvonalon szeretné tesztelni felépülésének állapotát a verseny előtti héten – ahol egyben el is dönti majd, ténylegesen készen áll-e már a rajthoz állásra is. Ha igen, akkor Dósa Eszter (Vitalitás SE) és Módos Gabriella (Merida – Maraton Team – CST) biztosan az ellenfelek között található majd számára, az elit férfiak között azonban úgy tűnik némileg foghíjas lesz majd az élmezőny. A borsodnádasdi futam a remények szerint azonban nemzetközi lesz, mivel már szlovák érdeklődők is megkeresték a szervezőket.    

A kedvezményes előnevezés határideje: június 5. kedd, a www.odinsport.eu honlapon keresztül

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eseménydús hétvége Brno-ban
Kovács Ádám és csapata Brnoban szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen. Kovács Ádám Kermor Motorsport Histo Cup - Brno Formula Renault FR2.0 …

További cikkek