2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Célra tartás – „Kék Nyíl” rendőr íjászverseny Miskolcon

Célra tartás – „Kék Nyíl” rendőr íjászverseny Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hetedik alkalommal rendezte meg a Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát. A helyszínt, mint eddig is a főkapitányság Kiképző Központja biztosította.


Az országosan is egyedülálló rendőrségi sportrendezvényen a versenyzők korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használták. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Vanczák Zoltán r. ezredes a B-A-Z MRFK Humánigazgatási Szolgálat vezetője is, aki megnyitó beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére.

Eredmények:

Női kategóriában:

Medve Melinda (B-A-Z. MRFK)
Lukács Eszter (Edelényi Rk.)

Férfi kategóriában:

Sárossi Tamás (Encs Rk.)
Sváb Róbert (Encs Rk.)
Varga Tamás (Készenléti Rendőrség)

Ifjúsági kategóriában:

Sváb Noémi
Sváb Dorottya
Krupár Dominik

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…