2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Capoeira Aerobic a Fittségi Sportnapon

Capoeira Aerobic a Fittségi Sportnapon

Capoeira Aerobic a Fittségi SportnaponAz egész napos programban idén sok új elem szerepel, melyeket eddig még nem próbálhattak ki a látogatók egyik rendezvényen miskolci rendezvényen sem.

A 4. Fittségi Sportnapot 2010. március 28-án rendezik meg a Miskolc Városi Szabadidőközpont Generali Arénájában. Első alkalommal tart nyílt órát Czanik Balázs, a magyarországi Capoeira Aerobic reprezentánsa. A Capoeira Aerobic Magyarországon Czanik Balázs által kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus. Ez az aerobic stílus egyre kedveltebbé válik a hazai aerobik piacon. A Capoeiráról, mint küzdősportról annyit mindenféleképpen tudni kell, hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni, de mivel gazdáik nem engedték, kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni, hogy leplezzék sportjukat. Tulajdonképpen ez a magyarázat arra, hogy a Capoeira Aerobic órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal. A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés aerobic órát eredményez. Igyekeztem a Capoeira elemeit minél inkább leegyszerűsíteni, hogy az egészség megőrzése érdekében tökéletesen tudjuk alkalmazni ezt a mozgásformát. A sajátos Capoeira gyakorlatokon, lépéseken kívül leginkább abban különbözik a többi aerobic fajtától, hogy az említett hátizmon túl a combhajlítót, haránthasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg. Akik derekukról, csípőjükről szeretnének fogyni, vagy gyönyörűen kidolgozott has-, comb- és hátizmot szeretnének, azok nem fognak csalódni.
Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek. Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép előtt. A Capoeira Aerobic során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről”, ezáltal nem az izületeket terheljük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…