2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Bővült a Bükki Hegyi Maraton kínálata

Bővült a Bükki Hegyi Maraton kínálata

Bővült a Bükki Hegyi Maraton kínálataA miskolci Marathon Club július 3-án, szombaton már 18. alkalommal rendezi meg a Bükki Hegyi Maraton elnevezésű futóversenyt, négy különböző nehézségű és távú pályát kínálva  a sportág amatőr és a profi kedvelőinek. A csodálatos környezetben életre hívandó rendezvény részét először képezi a ,,Családi Futónap”, melynek 6,2 kilométerét bárki, bármilyen tempóban teljesítheti, itt ugyanis nem osztanak érmeket, hiszen nem versenyről van szó, hanem a közös testmozgás nyújtotta élményről.

Ultramaratonival bővül a kínálat

Valószínűsíthető, hogy  2011-től, a Bükki Hegyi Maraton (BHM) az Európai Hegyi Ultramarathon Cupa egyik helyszíne lesz. Jelenleg Németországból 2, Svájcból 1, Ausztriából 1, Szlovéniából 1 és Csehországból is 1 verseny a tagja ennek a rangos sorozatnak. Ezeket az erőpróbákat – egy kivételével –  az Európai Unió országaiban rendezik, közel azonos követelményeknek megfelelően. Ennek egyik leglényegesebb pontja, hogy plusz számként be kell iktatni a programba egy, a maratoninál hosszabb távú versenyszámot is, melyet már  idei viadalukra is meghirdettek a Kisgyörgy Ádám vezette szervezők.

Igényelhető a BHM Futókártya

EU –s tagságunk következtében két féle ár nem állapítható meg, ezért a BHM verseny nevezési díjait is €-ban állapították meg, melynek forintban kifejezett megfelelőjét tekintik ALAPÁRNAK. Köztudott, hogy a magyarországi jövedelmi viszonyok nem teszik lehetővé az €-ban meghatározott árak érvényesítését, de semmi nem tiltja a kedvezmények adását. Ezért döntöttek úgy a rendezők, hogy bevezetik a ,,BHM Futókártyát”, mely kedvezményre  jogosít . A sorszámozott, névre szóló ,,BHM Futókártyát” ebben az évben térítésmentesen adják mindazoknak, akik a 18. Bükki Hegyi Maraton bármelyik versenyszámára neveztek. (A Családi Futónap nem verseny!). A  futókártyát az előnevezetteknek a rajtszámmal együtt adják át, míg a helyszínen nevezők számára 30 napon belül postán megküldik azt.

Június 20-ig kedvezőbb

A maratoni (42,3 km), félmaratoni (20, 7 km), a kismaratoni (10 km) és az újdonságot jelentő  ultramaratoni (50 km) versenyszámokra június 20-ig lehet kedvezőbben előnevezni, így, aki már eldöntötte melyik távot választja, mielőbb küldje el jelentkezését! Fontos tudnivaló, hogy a nevezés csak akkor válik érvényessé, ha a nevezési-lap mellett a nevezési díj is beérkezett.

Akik segítenek

A 18. Bükki Hegyi Maraton fővédnökségét KÁLI Sándor Miskolc MJ Város polgármestere, Dr. ÓDOR Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. SCHMITT Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és GYULAI Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke vállalta el, míg védnökként DARAGÓ Lászlóné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Testnevelési és Sportintézet igazgatója, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, BARTHA György Miskolc MJ Város sporttanácsnoka és  KONCZ Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke állt a 18. BHM mellé.

 

További részleteket a versenyről, a nevezésről, a pályákról a www.hegyimaraton.hu honlapon lehet olvasni. Telefonon a +36/30/855-1284-es szám áll az érdeklődők rendelkezésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek