2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Borzalmas vereség Újpesten

A Miskolci Jegesmedvékre ismét egy kötelező feladat várt hétfőn este: Újpestről kellett volna elhozni a három pontot. Ez, idén először, nem sikerült, így hatalmas kudarcot könyvelhettek el a miskolciak.

A Macik számára nagyon rosszul kezdődött a találkozó, ugyanis a 36. másodpercben egy újpesti játékos súlyosan megsebesítette Bonar. A kanadai játékos fejéből ömlött a vér – emiatt jégfelújítást is kellett végezni –, mentőt hívtak hozzá, ám mindezek ellenére a bírók semmiféle büntetést nem ítéltek az Újpest ellen. Mint kiderült, az újpesti játékos csaknem kiütötte Bonar szemét, ha az ütő pár centivel odébb csúszik, akkor nagyon komoly baj történhetett volna. Az 5. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Emberelőnyben szép passzjáték után Dubek lőtt a kapuba (0-1). A 12. percben Gyenes védett egy közeli lövést, majd három perc múlva már egyedül állt vele szemben az újpesti csatár, de a miskolci kapus remekül hárított. A 17. percben egalizált az Újpest. Gergely maradt árván a kapu előtt, és közelről mattolta Gyenest (1-1).

A második harmadból 25 másodperc telt el, amikor emberhátrányban Saluga ugorhatott ki, ám szólóját nem tudta gólra váltani, viszont az őt szabálytalanul szerelő Dornert kiállították. Sajnos az emberelőnyből nem sikerült gólt ütni. A 6. percben ismét hátrányban Saluga ment el a szélen, középre adását Dubek centikkel lőtte mellé. A 9. percben emberelőnyben hatalmas tumultus alakult ki az újpesti kapu előtt, de nem sikerült a pakkot a gólvonal mögé tuszkolni. A Macik ezek után is inkább a helyzetek kihagyásában jeleskedtek.

A harmadik harmadban a miskolciak láthatóan görcsösen játszottak, semmi sem sikerült. Az Újpest a 12. percben szerzett újabb gólt Kukucska lőtt a felső sarokba (2-1). Hiába mentek előre a miskolciak, elképzelés nélkül próbálkoztak, így kudarcra voltak ítélve. Fél perccel a vége előtt Jankovics még betalálta az üres kapuba (3-1).

Jegyzőkönyv
Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék
3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Újpesti Jégcsarnok 100 néző
V: Varjú, Sós, Németh, Soós
Gól: Gergely, Kukucska, Jankovics  ill. Dubek.
Kiállítás: 1 perc (+10 perc fegyelmi Dorner)  illetve 12 perc
MJJSE: Gyenes – Túróczi, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Budai K. (k). Edző: Greg Lindqvist.  
Újpesti TE: Szőke – Kukucska, Gergely, Jankovics, Ódry, Roczanov, Szirányi, Vojtkó, Vígh, Dömötör, Svasznek, Dorner, Pichler, Geregely, Sommer, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

A vezetőedzők értékelése:
Greg Lindqvist: – Ez volt a szezon legrosszabb meccse, egyszerűen a játékosok semmit nem valósítottak meg abból, amit edzésen gyakoroltunk. Az első cserében elvesztettük Bonart, de a többi rutinos játékosnak húzni kellett volna a csapatot, de ez nem tették. Ma valamiért borzalmasan rosszak voltunk.
Ancsin János: – A célunk az volt, hogy masszív védekezésből kontrákkal veszélyeztessünk. Ez sikerült, és nagyon értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak, bebizonyították, hogy nagy szívvel is csodát lehet tenni.

Forrás: MJJSE
Fotó: Stiber Judit

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek