2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

A vízművekben is van egy cseppnyi szeretet

A regionális vízművek is csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtő kampányához.
Cseppnyi szeretetet jelképező díszek díszítik Tatabányán, Siófokon és Kazincbarcikán a regionális vízművek karácsonyfáit. A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. Az adományokat csepp alakú karácsonyfadíszek jelképezik. A Dunántúli-, az Észak-dunántúli- és az Észak-magyarországi regionális vízművek ezer-ezer dísz megvásárlásával támogatták a nemes ügyet.

Egy UNICEF-jelentés szerint hazánkban a gyermekek 15 százaléka él olyan családban, ahol senkinek sincs munkája. Két éve minden ötödik magyar gyermeket szegénység fenyegetett, amely magasabb, mint a teljes lakosságra vetített szegénységi mutató. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon. Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. Ennek megakadályozására adománygyűjtést szerveznek.

Az Egy cseppnyi szeretet elnevezésű adománygyűjtő kampány keretében Siófokon, Tatabányán és Kazincbarcikán is adományokat jelképező cseppek díszítik a vízművek karácsonyfáját. A vízművek adományukkal hozzájárulnak, hogy az anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt a tehetséges, de szegény gyermekek számára.

A siófoki Adventi Vásár nyitó rendezvényén november 25-én a  Dunántúli Vízmű Zrt. fenyőfájára dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere, Veigl Gábor, a DRV Zrt. értékesítési igazgatója és Tihanyi Tóth Csaba, az RTL klub népszerű sorozatszínésze is felakasztott egy-egy cseppnyi szeretetet jelképező díszt. A DRV Zrt. jóvoltából az adománygyűjtéshez a siófoki polgárok is csatlakozhattak, felajánlásaikat a főtéren felállított „Egy cseppnyi szeretet” standon adhatták le a DRV Zrt. és a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak, amiért cserébe egy-egy cseppnyi szeretetet jelképező díszt vihettek haza az adományozók. Az összegyűlt adományokat hétfőn adták át a vízmű és a Szeretetszolgálat munkatársai a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének Siófoki Csoportjának.

A kisgyermekeknek külön meglepetéssel is szolgáltak a vízművesek: a DRV Zrt. angyalai vállalták, hogy elküldik a lappföldi Mikulásnak azokat a kívánságokat, amelyeket a bátor gyermekek a standnál felállított fenyőfára felakasztottak.

Tatabányán a kampány keretében a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai is részt vettek a fa díszítésében. Az Észak-dunántúli Vízmű azon túl, hogy felelős vállalatként adománnyal segíti a nemes célt, a fiatal generáció edukációját is fontosnak tartja, és szeretnének jó példával járni a felnövekvő nemzedék tagjai előtt.

A kazincbarcikai székhelyű Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt. úgy döntött, hogy nem csak székhelyükön, de három másik helyszínen – Gesztelyen, Hasznoson és Bánhorváti melletti is emlékeztetik az arra járókat: az adományokkal tehetséges és támogatásra méltó gyermekek jövője válhat szebbé.

A vízművek vezetői maguk is fontosnak tartják az önkéntességet és komolyan veszik a közszolgáltatást végző szervezetek társadalmi felelősségvállalás feladatát. „Örömmel csatlakoztunk a Magyar Református Szeretetszolgálat kampányához, melynek keretében Tatabányán is felállítottunk egy karácsonyfát, amely a városunkban is jelképezi, hogy a cseppnyi szeretetek tengernyivé változhatnak.” – hangoztatták a társaságok igazgatói.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Jönnek a választási eredmények
Ma Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat tartottak. Először fordul elő, hogy ez együtt történik az Európai Parlament (EP) magyar t…

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…