2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Birkózó Eb: Kiss Balázs fennakadt a doppingvizsgálaton
Birkózó Eb: Kiss Balázs fennakadt a doppingvizsgálaton

Birkózó Eb: Kiss Balázs fennakadt a doppingvizsgálaton

Birkózó Eb: Kiss Balázs fennakadt a doppingvizsgálatonFennakadt egy korábbi doppingvizsgálaton, így nem indult el a 96 kg vasárnapra kiírt küzdelmeiben Kiss Balázs a Bakuban zajló birkózó Európa-bajnokságon. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kötöttfogású világbajnokság aranyérmesét március 19-én ellenőrizték, és mintájában anabolikus szteroid-származékot találtak. „Bakuban tudtam meg az eredményt, amikor a versenyre koncentráltam – nyilatkozta Kiss. – Abban bízom, hogy a B próba ezt az egészet úgy elsöpri, mint egy rossz álmot. Ez ugyanis egyszerűen nem életszerű. Ha tudom, hogy bármikor kereshetnek, hiszen jelezték, megtennék egy ilyen öngyilkos lépést? Az sem épeszű emberre vallana, ha olyan szert vennék be, amelyik húsz évre visszamenőleg kimutatható.”

A magyar birkózó kifejtette: a válogatott keretben kapott táplálék-kiegészítőket akkreditált doppinglaboratóriumban ellenőrzik, emellett vannak saját kiegészítői is, amelyek egyszerű, patikában kapható szerek. „Azokat már évek óta használom, eddig mégis minden ellenőrzéskor tiszta voltam” – tette hozzá.

A magyar birkózók közül eddig csak néhány éve Deák Bárdos Mihály edzőpartnere, Branda Gyula kapott kétéves eltiltást tiltott szer használatáért.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek