2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Szépészeti beavatkozásokkal küzd az öregedés ellen a baby-boom generáció
Szépészeti beavatkozásokkal küzd az öregedés ellen a baby-boom generáció

Szépészeti beavatkozásokkal küzd az öregedés ellen a baby-boom generáció

Szépészeti beavatkozásokkal küzd az öregedés ellen a baby-boom generációSzemhéjplasztikával, botoxszal, valamint arc- és ráncfeltöltéssel küzd az öregedés ellen a már ötvenes éveit taposó amerikai baby-boom generáció – derült ki az Amerikai Plasztikai Sebészeti Akadémia (AACS) friss adataiból. A tavalyi évhez képest 44 százalékkal növekedett az Egyesült Államokban az AACS tagjai által végzett arcfeltöltések és 42 százalékkal a szemhéjplasztikák száma. Emellett a botox népszerűsége 157 százalékkal, a ráncfeltöltéseké pedig 245 százalékkal növekedett meg alig egy év alatt. „A baby-boom generáció tagjai egyre idősebbek lesznek, de ugyanakkor fiatalnak érzik magukat és annak is akarnak látszani” – mondta Mark Berman, az AACS elnöke. Az ötvenes éveikben járó páciensek elsősorban az arcfeltöltéseket, míg a negyvenesek a botoxot és a ráncfeltöltést részesítik előnyben.

Összességében a zsírleszívás áll az első helyen az invazív (a testbe vágás vagy szúrás által behatoló) orvosi eljárások között. A homlok- és has felvarrás pedig 2008 óta változatlanul az öt legnépszerűbb beavatkozás között szerepel. Az idő múlása ellen vívott harcban ugyanakkor a nők és a férfiak korántsem egyenlő mértékben használják a szépészeti beavatkozások fegyvertárát. A nők közül 15 millióan, a férfiak közül pedig csupán 2,5 millióan döntenek az igen költséges kozmetikai műtétek mellett – derült ki az AACS egy felméréséből.

Az Egyesült Államokban a legdrágább beavatkozásnak számító arcfeltöltés ára 7032 dollár (1,4 millió forint), míg a hasplasztika 6845 dollárba (1,3 millió forint), a mellkisebbítő műtét pedig 6532 dollárba (1,2 millió forint) kerül. A kevésbé invazív eljárások között a 2225 dollárért (400 ezer forint) kínált zsírinjekció számít a legdrágábbnak, utána pedig a 2221 dolláros (400 ezer forint) lézeres bőrfiatalítás és a mindössze 708 dollárba (140 ezer forint) kerülő ráncfeltöltés következnek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek