2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Birkózó Eb, 59 kg: Sastin Marianna bronzérmes lett
Birkózó Eb, 59 kg: Sastin Marianna bronzérmes lett

Birkózó Eb, 59 kg: Sastin Marianna bronzérmes lett

Birkózó Eb, 59 kg: Sastin Marianna bronzérmes lettSastin Marianna bronzérmet szerzett az 59 kg-os kategóriában a bakui birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A tavalyi világbajnokságon is harmadik magyar sportoló a bronzmeccsen három menetben győzte le az orosz Natalija Szmirnovát. Sastin – a viadal honlapja alapján – az első két percet 1-0-ra elbukta, a folytatás azonban jobban sikerült neki: a második menetet 4-0-ra, míg a harmadikat 3-0-ra megnyerte, így megszerezte a magyar csapat első érmét a bakui kontinensviadalon.

A 26 éves csepeli birkózó a nap során előbb a svéd Mia Sandra Nilssont, majd a német Yvonne Michaela Englich Heest győzte le két, illetve három menetben, aztán az elődöntőben két szakaszban kikapott a bolgár Tajbe Juszeintől, aki utóbb ezüstérmes lett.

Eredmények: 59 kg: 1. Sona Ahmadli (azeri), 2. Tajbe Juszein (bolgár), 3. SASTIN MARIANNA és Meryem Selloum Fatah (francia), a döntőben: Ahmadli-Juszein 2-0 (3-0, 4-0), a bronzmérkőzésen: SASTIN-Szmirnova 2-1 (0-1, 4-0, 3-0).

Pénteken két magyar lesz érdekelt a 10 órakor kezdődő programban: az 55 kilós Barka Emese és a 63 kg-os Szerencse Mónika lép szőnyegre. A 48 és 72 kilósok közdelmeire magyar induló nélkül kerül sor.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek