2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • „Bikesafe” a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán

„Bikesafe” a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán

Az Európai Mobilitási Hét nyitórendezvényén regisztrálhatták az érdeklődők kerékpárjaikat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai Miskolcon, 2019. szeptember 14-én 11 órától 16 óráig vettek részt az Európai Mobilitási Hét nyitórendezvényeként megrendezett, Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán.

A teljesítménytúra vendége volt „Loopy, a miskolci farkas” is, aki szívesen állt kameránk elé.

A szervezők és a résztvevők örömmel fogadták a helyszínen ingyenesen igénybe vehető lehetőséget, miszerint a kerékpárok adatai rögzítésre kerülnek egy országos adatbázisban, mely alapján egy lopást követően a lefoglalt kerékpár visszakerülhet a jogos birtokosához.

Ezen kívül a helyszínen kifejezetten kerékpárosokat érintő vagyonvédelmi bemutatóra is sor került, ahol a felállított molinón elhelyezett biztonságtechnikai eszközökről szakemberek adtak felvilágosítást, tanácsokat az érdeklődők számára.

A túrán közel 300 kerékpáros indult különböző távokon (30-110 km), akik a célhoz visszaérkezve regisztráltathatták kerékpárjukat az országos rendszerben.

Fontos tanácsaink kerékpárosoknak:

– A kétkerekűt mindig fix tárgyhoz rögzítse!

– Minden esetben használjon nagy szakítószilárdságú anyagból készült kerékpárzárat!

– Amennyiben teheti, ne csak egy helyen rögzítse kerékpárját, hanem használjon kiegészítő bovdent is a lezárás során, mellyel a kerekek is a fő zárszerkezethez, vagy a fix tárgyhoz rögzíthetők!

– A kerékpár lezárása során ügyeljen arra, hogy a lezáró szerkezet ne kerüljön túl közel a talajhoz, az legalább 60-70 cm magasságban legyen. Ezzel elkerülhető, hogy a csapszegvágóval rendelkező tolvaj a szerszámot a talajnak támaszthassa a vágás során!

– A kerékpár értékes kiegészítőit (lámpák, GPS készülék, táskák) sohase hagyja a kerékpáron, mivel azok vonzóak a tolvajok számára!

– Amennyiben teheti használjon GPS nyomkövetővel ellátott eszközöket a kerékpárján (pl.: nyomkövetővel ellátott lámpa), illetve helyezzen el a kerékpár üléscsövében nevet, címet tartalmazó papírt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum