2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Benyó Máté Máriapócson is dobogón!

Hatalmas csatákat követően végzett a második helyen a Keviép RX Fesztiválon a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapatában versenyző Benyó Máté, ennek köszönhetően továbbra is őrzi első helyét a bajnokságban.

 

Két hét után szállt újra versenybe a Korda Racing és Ritmus ASE közös csapata a magyar rallycross bajnokságban. A nemzeti mezőny pünkösd után újra a Rabócsi Ringen, a Keviép RX Fesztiválon mérhette össze erejét. Benyó Máté bizakodva tekinthetett a sorozat idei ötödik állomása elé, mert bár tavasszal egy műszaki hiba miatt csak az ötödik helyet szerezte meg Máriapócson, a legutolsó két futamon a leggyorsabb tudott lenni a Focus Supercarral. Máté ezúttal is remekül autózott, Kárai Tamással és a Skodát erre a futamra egy VB-s Ford Fiestára cserélő Luigi-vel is nagy csatákat vívott az egész hétvége során, végül pedig a második helyen zárta a versenyt.

 

Sorozatban immár harmadszor kvalifikálta magát Korda Racing-es versenyző a Hankook Racer Cup döntőjébe, Turán Lotti és Korda Zsófia után ezúttal Várkonyi Bencének sikerült bejutnia az utolsó futamba. A fináléban Bence egy remek rajt után megszerezte a harmadik helyet, amit sajnos nem sikerült megőriznie a célig, végül a hatodik helyen zárt. Korda Zsófia kissé csalódottan zárt Máriapócson, számára elsősorban szombaton alakultak kedvezőtlenül a dolgok, aznap kétszer is váltót kellett cserélnie a Suzukiban, ez pedig a folytatásra is rányomta a bélyegét, vasárnap már nem tudta azt tempót autózni, amire képesnek érezte magát és végül a 11. helyet szerezte meg.

 

Benyó Máté: Bár talán kívülről úgy tűnhetett, hogy hárman egy kicsit kiemelkedtünk a mezőnyből ezen a hétvégén, szerintem az egész mezőny nagyon komoly volt, rég láttam ennyire összeszedettnek a komplett mezőnyt. Én erre a hétvégére kihúztam magamnak a kettes számot, amit egyébként, mint szám, nagyon szeretek, az első szabadedzésen kívül mindenhol második voltam. Nem mondom, hogy nem maradt bennem hiányérzet, mert persze szerettem volna nyerni, de összességében nincs okom a panaszra. Kárai Tomi és Luigi is nagyon gyors volt a hétvégén, és nagyszerű érzés, hogy harcban tudtunk velük lenni, sőt, külön-külön le is tudtuk őket győzni egy-egy futamon, amiért hatalmas köszönet a csapatnak, hiszen megtermették számomra annak a lehetőségét, hogy ilyen csatákat részese lehettem!

 

Korda Zsófia: A mostani hétvége nem volt olyan jó. Valamiért a tempóm se volt olyan, mint amire szerintem igazából képes vagyok, és talán a szerencsével is hadilábon álltam, valahogy mindig sikerült a mezőny végére kerülnöm. Szombaton az első kvalifikációs futamon váltóhiba miatt kellett kiállnom, majd a következő előfutamban volt egy kontaktom, ami után szintén nem tudtam tovább menni, ez pedig rányomta a bélyegét a vasárnapi napra is, de nem csüggedek, dolgozunk tovább, és bízom benne, hogy a SlovakiaRing-en jobban alakulnak a dolgok.

 

Várkonyi Bence: Bár összességében most sikerült elérnem a legjobb eredményt, hiszen most sikerült először bejutnom a döntőbe, ennek ellenére most vagyok a leginkább csalódott. Sajnos azt a higgadtságot, amivel eljutottam a döntőig és amivel ott a harmadikként tudtam elfordulni az első kanyart, teljesen elhagytam. Bevallom egy kicsit elvesztettem a fejem és vérszemet kaptam, mikor ott találtam magam a harmadik helyen, amivel rögtön el is úszott egy még jobb eredmény lehetősége. Emiatt most még haragszom magamra, de ebből is próbálok tanulni.

 

 

 

 

– Szántó Frigyes –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…