2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Barátság Maraton, újdonságokkal

Óvodásoktól nyugdíjasokig mindenki találhat megfelelő távot magának az október 27-én, vasárnap a borsodi megyeszékhely központjában megrendezendő Miskolci Barátság Maraton futófesztiválon.

Miskolc MJV Önkormányzata idén felkarolta a rendező Marathon Club SE és a társrendező „Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány” által életre hívandó eseményt. Ennek köszönhetően, a Miskolci Egyetemről „beköltözve” , a Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) elől rajtolva, új pályán búcsúztathatják az idei futószezont az amatőr és igazolt sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok.
Mint azt Katona Ferenctől, a Szervező Bizottság elnökétől, önkormányzati képviselőtől megtudtuk, az újításokkal az volt az elsődleges cél, hogy a megyeszékhely végérvényesen bekapcsolódjon a hazai utcai maratoni-futó viadalok helyszínei közé. Ugyanakkor az ide látogató sportolók és kísérőik megismerkedhetnek Miskolc jó néhány nevezetességével, melynek eredményeként remélhetően máskor is visszatérnek majd ide családtagjaikkal, barátaikkal. A népkerti sportcsarnok előtt kijelölt versenyközpontból négy egyéni (42,1 km; 21 km, 10,5 km, 5,27 km, és egy váltó (félmaraton; 4×5,27 km) szám résztvevői  kezdhetik majd meg a kilométerek gyűjtését. Itt kell megemlítenünk, hogy a maratoni szám szintideje 5 óra 30 perc, ami azért fontos, mert ezt követően, 16 órától, kiváló együttműködést tanúsító partnereink feloldják a teljes és részleges útlezárásokat, forgalomkorlátozásokat!  Az 5,27 km-es körpálya a következő útvonalon halad: Görgey Artúr út (rajt) – Corvin út – Uitz Béla út – Rákóczi út – Petőfi út – Dajka Gábor út- Széchenyi út – Déryné utca – Palóczi utca – Horváth Lajos út – Szentpáli utca – Corvin út – Dankó Pista út – Király úti járda – Budai József út – Görgey Artúr út (cél). A pálya térképe megtekinthető a http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2349252We’ll  internetes oldalon.
Az óvodásoknak és kisiskolásoknak az 1, illetve 2 km-es Decathlon -futamokkal kedveskednek a Népkertben a házigazdák. A Decathlon egész nap trambulinnal, sporteszközökkel,ajándékokkal várja a helyszínen a gyermeket.
–    Az útvonalakon érintett lakosságtól és az autósoktól ezúttal is elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért –fogalmazott Katona Ferenc. – A rendezők, közreműködők példás összefogása mellett a lakosság megértésére, türelmére is nélkülözhetetlen szükség van, ahhoz, hogy egy sikeres rendezvénnyel öregbíthessük tovább Miskolc jó hírét!
Kedvezményes előnevezés október 15-ig
A kedvezményes előnevezésre és a verseny egyedi emblémázott pólójának megrendelésére október 15-ig van lehetőség a www.hegyimaraton.hu honlapon.
A verseny fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Az esemény védnökségét dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere, Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere, Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja,  Szaniszló Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének alelnöke, Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Szabó László, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont ügyvezetője, Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója és Boda Péter, a Miskolc Egyetem sportlétesítményeinek vezetője vállalta el.
További információt a steveszucs@gmail.com e-mail címen, vagy a 30-7212-403-as telefonszámon lehet kérni.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…