2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Balogh Eleni: „Nem szoktam futni, de a jó ügyért bármire képes vagyok”

Balogh Eleni: „Nem szoktam futni, de a jó ügyért bármire képes vagyok”

Sporteseményen mutattak példát a hírességek

 Idén is futottak azokért, akik nem futhatnak. A Wings for Life World Run nemzetközi futóversenyének résztvevői május 7-én, magyar idő szerint 13 órakor rajtoltak a világ minden pontján. A magyarországi közös futás Budapesten és Győrben párhuzamosan zajlott. A Városligetben pedig olyan hírességek is megmozdultak a gerincvelőkutatás támogatása érdekében, mint Balogh Eleni modell és tartalomgyártó, Regán Lili lemezlovas és a verseny visszatérő arca Fenyvesi Zoli, akit sokan „wheelchairguy” néven ismernek.

 

Tizedik alkalommal rendezték meg a Wings for Life World Run jótékonysági futóversenyét, amelynek különlegessége, hogy a szervezők a nevezési díjak száz százalékát gerincsérültek gyógyításának támogatására fordítják – így a sportkedvelők minden évben olyanokért futnak, akik nem futhatnak. A versenyen valamennyi résztvevő egyéni távot fut, amelyet a hivatalos applikáción keresztül választhat ki magának. A futás közben egy virtuális követőkocsi, egy „Catcher Car” jelzi, ha véget ért a táv. A digitális formátumnak köszönhetően a bolygón egyszerre mozdulhatnak meg a résztvevők a jó ügy érdekében. Idén rekordnak számító 206 728 ember vett részt a megmozduláson és több mint 5,8 millió euró értékű adomány gyűlt össze.

 

Ebben az évben két helyszínen, a budapesti Városligetben és a győri Audi gyárban gyülekeztek a futók, akik közt népszerű hírességek is feltűntek.

 

„Alapjáraton nem szoktam futni, nem is vagyok jó benne, de fontosnak tartottam az esemény célját, ezért mindenképp csatlakozni akartam” – mesélte Balogh Eleni, aki elárulta, egy régi ismerősének akaratereje is ösztönözte arra, hogy részt vegyen a futáson. „A gimnáziumban volt egy osztálytársam, aki egy baleset miatt kerekesszékbe kényszerült. Nagyon meghatározó volt felfogni, hogy ez bárkivel megtörténhet. Azt pedig különösen inspiráló volt látni, ahogy ezt feldolgozta, és egészen a Paralimpiáig is eljutott. Az ő személye volt az egyik indok, ami miatt csatlakozni akartam ehhez a kezdeményezéshez” – mondta a Miss Balaton 2019-es királynője.

 

A díjnyertes DJ-ként ismert Regán Lili számára egy fellépés is felér egy kardióedzéssel, azonban, ha sportról van szó, inkább a tánchoz húz a szíve – a Wings for Life World Run azonban őt sem hagyta hidegen. „Jobban bírtam, mint amire számítottam. A jó idő és a közösség, a sok ember, akikkel együtt futottam, mind arra motiváltak, hogy többet fussak, mint amit eredetileg elterveztem. Tetszett az esemény üzenete, az pedig külön élmény volt, hogy életemben először futottam együtt a családommal” – számolt be Lili.

 

Szinte elképzelhetetlen a hazai Wings for Life World Run Fenyvesi Zoli, vagyis „wheelchairguy” nélkül, aki a kezdetek óta vesz részt a rendezvényen: „Tíz évvel ezelőtt még egy kis csapattal indultunk el, most pedig olyan sokan vagyunk, és nagyszerű látni, mennyien teszik bele a szívüket-lelküket egy ilyen futásba. Mindenki a maga tempójában fut, de nagyon jó, hogy ilyen komolyan veszik az emberek. A közösségi erő egyre csak nő ezen az eseményen.”

 

A verseny ezúttal is addig tartott, ameddig az utolsó futót utol nem érték. A férfiaknál ismét a japán Jo Fukuda futotta a legtöbbet: a tavalyi 64,4 kilométere után távját 69-re sikerült növelnie. A női kategóriát a lengyel Kasia Szkoda dominálta 55 kilométeres futásával.

 

A regisztráció már elindult a jövő évi eseményre. További információk az alábbi oldalon elérhetők: www.wingsforlifeworldrun.com.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek