2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Az utolsó szalmaszálak következnek

Az utolsó szalmaszálak következnek

Az utolsó szalmaszálak következnekPapírforma szerinti, kettős vereséget szenvedtek a Miskolci Jegesmedvék a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a hétvégén – pénteken Miskolcon győzött a listavezető főlényesen, 6-0-ra, míg vasárnap, az újvárosi visszavágón szolidabb, 3-1-es mérkőzést vívtak a csapatok.

Pénteken, a Miskolci Jégcsarnokban egy enervált, összeszedetlen, pontatlan, egyéni hibákat halmozó macibandát láthatott a mérkőzésre kilátogató néhányszáz ember – a meccs játékképét legjobban talán az jellemzi, hogy a végső gongot követően miskolci részről Duschek Dávid kapus kapta meg a legjobbnak járó elismerést – mindezt hat kapott góllal. Mentségére legyen szólva, hogy a legtöbb vendégtalálat ellen teljesen tehetetlen volt, sőt – egy komolyabb hibája ellenére – kijelenthetjük, ő mentette meg a csapatot a még nagyobb zakótól. A DAB Doclers egyenletes, jó, összeszokott benyomását keltette – megérdemelten szerezte meg a győzelmet, részben a három gólig jutó Borsos Attilának köszönhetően.

Vasárnap kiegyensúlyozottabb volt a kép – bár végig a hazai DAB irányított, immár nem csak reménytelenül pislákolt, de néha fel is villant a vendég remények lángja, legjobban talán Sijka szépítő gólját követően, illetve a harmadik harmad végén, amikor a Macik immár vesztenivaló nélkül rohamozhattak. Továbbra is keressük tehát a magyarázatot a szélsőségesen hullámzó teljesítményre, már közel sem először fordult elő a szezonban, hogy ugyanaz ellen az együttes ellen két-három nap különbséggel teljesen más játékképű mérkőzést vívjanak a Miskolci Jegesmedvék.

Amelynek immár szinte csak matematikai esélye maradt a rájátszásba jutásra – ám mégsem teljesen, hisz az utóbbi időben mind a Ferencváros, mind az Újpest verhető ellenfél lehet – ráadásul a lilák, akikkel két meccset is vívnak a miskolciak a jövő héten, már tét nélkül léphetnek jégre, hisz nekik már nincs esélyük a harmadik hely megszerzésére.

A Maciknak mindhárom mérkőzést rendes játékidőben kell hozniuk – ha az első kettő sikerül, akkor az FTC elleni pótlómeccs igazi ki-ki küzdelmet is varázsolhat a remélhetőleg ezúttal ép és egészséges pesterzsébeti jégre. A – középszakaszban mindenképpen – utolsó hazai csatára szerdán, 18:00-tól kerül sor a Miskolci Jégcsarnokban.

 

DicsukD

 

Az utolsó szalmaszálak következnek Az utolsó szalmaszálak következnek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek