2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Az utolsó hazai jegesmedve csata

Az utolsó hazai jegesmedve csata

Az utolsó hazai jegesmedve csataA 2009/2010-es szezon utolsó hazai jégkorongmárkőzését tekinthette meg a közönség, a Miskolci Jégcsarnokban március 10-én, amellyen a Jegesmedvék gólban és izgalomban gazdag mérkőzésen szenvedtek vereséget az Újpesti TE csapattól.

A final four-ról lemaradt két együttes összecsapásának második percében Hajós és Tóth A. küldte kapura a pakkot, de nem sikerült a helyzetüket gólra váltani. A kezdeti nehézségeken hamar felülkerekedtek a hazaiakon és három perccel később góllal örvendeztették meg a gyér számú miskolci közönséget. Kállai lövése akadt be a jobb fölső sarokba. (1-0). A 10. percben egy szerencsésnek mondható találattal egyenlítettek az újpestiek, Duschek kiugrott a korongra, amely Németh elé érkezett, s az újpesti csatár rutinmozdulattal, közvetlen közelről lőtte be az egyenlítő gólt (1-1). Még fel sem állt a hazai védelem, amikor Dubek már a vezetést is megszerezte a fővárosiaknak (1-2). A 12. percben Fabry fokozta a különbséget emberelőnyös helyzetből, (1-3),amire a hazai tréner lecserélte a kapuból Duschek Dávidot. A harmad vége előtt még örülhettek a hazaiak, hiszen látványos gólt hoztak össze a hazai csatárok.

A második harmadot nagy iram és kemény játék jellemezte, a fekete sárgák minden erejükkel küzdöttek az egyenlítés érdekében. A 31. percben Nagy I. látványos sérülést okozott Sijkának,akit az öltözőbe kellett kísérni. Az újpesti játékost, tettéért végleges fegyelmivel büntették a játékvezetők.

 

Egyre feszültebb hangulat uralkodott a jégen, hiszen többször is egy hajszál választotta el  a csapatokat a verekedéstől. A 34. percben az ellenfél Kiss G. remek megmozdulásából emberhátrányból szerzett vezetést, aztán pedig 26 másodpercel a gólra választ adva Saluga hozta vissza együttesét a semmiből. (3-4).

A harmadik harmadot Martin Saluga ott folytatta, ahol a gólnál abbahagyta: Újabb találatot jegyzett a neve mellé, és ezzel egyenlőre hozta a játékot (4-4), de Dubek emberelőnyös találatával nem sokáig tartotta életben a macik nyerési esélyeit (4-5). A találkozó sorsa a 45. percben dőlt el végleg, amikor Fabry második gólját ütötte be Bálizs kapujába (4-6). A hazaiak még a kettős emberelőnyös helyzetet sem tudták kihasználn, így a pénteki Ferencváros elleni meccsük csupán csak formalitás lesz. Előbbre lépési lehetőségeik erre a szezonra már elszálltak.

Vajtó László

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE
4-6 (2-3, 1-1, 1-2)
Népkerti Jégcsarnok, 300 néző.
V.: Varjú, Soós, Székely.

MJJSE: Duschek – Nagy G., Cizek, SALUGA 2, Strengell, Sijka, Láda B. (1), Láda P. (1), Hajós, TÓTH A. 1, Sike, Hetényi, Maklári, Budai (1), KÁLLAI 1, Dányi, Fekecs, Urbán (1), Bálizs (k). Edző: Mayer Péter.
Újpest: Szőke – Hüffner, Barton, Borbás (1), Kiss G. 1, Davis, Nagy I., KADLUBIAK (2), SIKORCIN (2), FABRY 2 (1), DUBEK 2 (2), Hetler, Szajbert P., Rusznyák (1), Németh 1, Rafaj, Zalavári, Bontovics, Roczanov, Becze (k). Edző: Eduard Giblak.

Kiállítások: 16 illetve 21 perc (+10 perc fegyelmi: Hüffner, +20 perc végleges fegyelmi: Nagy I.)

A szezon legjobbjai
A Macik szurkolói – kikérve a nézők véleményét – szavazást indítottak a szezon legjobbjairól. A díjazottak:
Legjobb játékos: Dusan Sijka
Legjobb légiós: Martin Saluga
Legjobb „kisördög”: Tóth Adrián
Legjobb miskolci: Láda Balázs
A győztesek egy-egy díszdobozos bort és névre szóló pólót kaptak ajándékba a szurkolóktól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…