2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Lapátot emelt a rendőrre, börtönbe került

Lapátot emelt a rendőrre, börtönbe kerültEgy év és négy hónap börtönbüntetést kapott az a sátoraljaújhelyi férfi, aki lapáttal támadt a rendőrökre.

Még február végén egy sátoraljaújhelyi férfi kért segítséget a helyi rendőrkapitányságon, mivel egy korábbi nézeteltérés miatt haragosa a háza előtt kiabál. A járőrök miután igazoltatták a hangoskodót figyelmeztették a lehetséges következményekről, majd kérték menjen haza.

Egy fertály óra múlva újra hívták a járőröket, mivel a dühös férfi valóban haza ment, de már lapáttal „felfegyverkezve” tért vissza, ráadásul az újfent kiérkező járőrökre is rátámadt. A rendőrök azonban leszerelték lapátost és előállították a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést a Miskolci Nyomozó Ügyészség felé. A vádhatóság pedig gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította a támadót.

A taláros testület március 11-én 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melyet úgymond megtoldott még hat hónappal, amit egy korábbi bűncselekmény elkövetését követő ítéletében felfüggesztett, így összesen 1 év és 4 hónap börtönbüntetést kapott.

 

Információs háttér:

A rendőrök elleni támadások megelőzésére tavaly szeptemberben „A börtön kapujában” címmel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztató, figyelemfelhívó brosúrát készített.

A Büntető Törvénykönyv tavaly augusztusban hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök sérelmére tavaly összesen 31 alkalommal követtek el hivatalos személy elleni erőszakot.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek