2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Lapátot emelt a rendőrre, börtönbe került

Lapátot emelt a rendőrre, börtönbe kerültEgy év és négy hónap börtönbüntetést kapott az a sátoraljaújhelyi férfi, aki lapáttal támadt a rendőrökre.

Még február végén egy sátoraljaújhelyi férfi kért segítséget a helyi rendőrkapitányságon, mivel egy korábbi nézeteltérés miatt haragosa a háza előtt kiabál. A járőrök miután igazoltatták a hangoskodót figyelmeztették a lehetséges következményekről, majd kérték menjen haza.

Egy fertály óra múlva újra hívták a járőröket, mivel a dühös férfi valóban haza ment, de már lapáttal „felfegyverkezve” tért vissza, ráadásul az újfent kiérkező járőrökre is rátámadt. A rendőrök azonban leszerelték lapátost és előállították a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést a Miskolci Nyomozó Ügyészség felé. A vádhatóság pedig gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította a támadót.

A taláros testület március 11-én 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melyet úgymond megtoldott még hat hónappal, amit egy korábbi bűncselekmény elkövetését követő ítéletében felfüggesztett, így összesen 1 év és 4 hónap börtönbüntetést kapott.

 

Információs háttér:

A rendőrök elleni támadások megelőzésére tavaly szeptemberben „A börtön kapujában” címmel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztató, figyelemfelhívó brosúrát készített.

A Büntető Törvénykönyv tavaly augusztusban hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök sérelmére tavaly összesen 31 alkalommal követtek el hivatalos személy elleni erőszakot.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…