2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os riói olimpiai játékokat

Az Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os riói olimpiai játékokat

A színvonalas sport- és hírműsorok szolgáltatója transzpondereket bérel az olimpia közvetítéséhez
A SES, a világ vezető műholdüzemeltetője  bejelentette, hogy kapacitás-megállapodást kötött az Eurovision műsorszóróval, amelynek értelmében a cég közvetítheti a 2016-os riói olimpiai játékokat a sportrajongóknak világszerte. A megállapodás részeként az Eurovision 2016 júliusában és augusztusában bérbe veszi az NSS-806 jelű műhold transzpondereinek egy részét, hogy a műsorszolgáltatók a világ minden táján átfogóan tudósíthassanak a riói olimpiáról és más, nagyobb sporteseményekről.

A nyugati 47,5°-os föld körüli pozícióban levő NSS-806 – amely remek lefedettséggel rendelkezik Brazíliában – egyike volt azon kiemelt műholdaknak, amelyek segítségével a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokságot Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Európában és Ázsiában sugározták.

“Évek óta dolgozunk a SES-sel közösen; mindig számíthatunk a szakértelmükre és rugalmasságukra a közvetítési igényeink előzetes felmérésében. A legutóbbi labdarúgó világbajnokság alatt a mérkőzések közvetítése Brazíliából a világ többi részébe ismét zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a SES ügyfelek iránti elkötelezettségének” – fejtette ki az Eurovision hálózati igazgatója, Graham Warren.

“A mai világban elvárás, hogy az emberek élő, egyenes adásban nézhessék a sportközvetítéseket. Büszkék vagyunk arra, hogy a műholdjaink a világ lakosságának legalább egyharmadát képesek kiszolgálni kiváló képminőségben, mindössze egyetlen sugárral. Ezzel a költséghatékonysággal egyetlen más infrastruktúra sem vetélkedhet”- tette hozzá Richard Lamb, a SES Alkalmi Használat részlegének vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek