2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ausztrál kosaras a DVTK-ban

Olimpiai bronzérmes ausztrál kosarassal erősítette meg keretét az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-csapata. A 189 centiméter magas, 26 éves Abby Bishop tavaly kupaaranyat és bajnoki ezüstöt nyert Magyarországon.

Abby Bishop 1988. november 29-én született az Ausztráliában. Játékos-pályafutása során hazája mellett játszott a női NBA-ben a bajnokcsapat Seattle Storm, illetve Franciaországban a Perpignan csapatában. Magyarországon sem ismeretlen, tavaly a PEAC-Péccsel megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett. Emellett az ausztrál válogatott tagjaként bronzérmet nyert a londoni olimpián 2012-ben.
A jelenlegi szezonban az ausztrál WNBL-ben Abby Bishop 23 pontos és 10.6 lepattanós átlaggal a liga egyik legjobbja, azonban csapata a UC Capitals nem jutott be a bajnokság négyes döntőjébe, így klubunknak lehetősége nyílt leigazolására.
A 189 centiméter magas Abby Bishopra centerként és magas bedobóként is számíthat Maikel Lopez.
– Változatlanul nagy céljaink vannak a bajnokságban és mindent meg is teszünk, hogy elérjük azokat – nyilatkozta Szabó Tamás ügyvezető. – A keretünkben volt még egy szabad külföldi státusz, régóta kerestük azt a játékost, aki mindenben megfelel az elvárásainknak. Abby Bishop kiváló mutatókkal rendelkezik, emellett fontos szempont volt, hogy ismeri a magyar bajnokságot, így várhatóan gyorsan be tud illeszkedni a csapatba. Példaértékű mentalitású játékosról van szó, akitől fiataljaink is sokat tanulhatnak.
– Örömmel tértem vissza Magyarországra, ahol tavaly sok szép élménnyel és két éremmel gazdagodtam – mondta el Abby Bishop. – A klub vezetői komoly terveket vázoltak fel előttem, ezért örömmel fogadtam el az ajánlatukat. Játékban vagyok, múlt pénteken még Canberrában játszottam bajnoki mérkőzést, mégis alig várom, hogy bemutatkozhassak új klubomban.
A szerdai PINKK elleni összecsapáson még nem léphet pályára Abby Bishop, azonban vasárnap várhatóan már szerepelhet a bajnoki listavezető Sopron elleni mérkőzésen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek