2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Apró hiba pecsételte meg a sorsot

SOLID RACING TEAM – Gymkhana Ring, Écs, 2014. július 19-20.
Szőke Ákos – BMW E30

A hétvégén debütált a Rábaringen az Országos Gymkhana Bajnokság mezőnye. Az écsi derbin a SOLID Racing Team tehetsége, Szőke Ákos is részt vett, ám egy apró hiba rányomta bélyegét a teljesítményére. A váci pilóta végül épp, hogy lecsúszott a dobogóról, és a Pro kategória 4. helyén végzett.

Szőke Ákos: Egy kicsit ijesztő látvány fogadott bennünket pénteken, mikor a Rábaringre kiértünk. A pálya olyan volt – kis túlzással –, mint egy medence, körülbelül 10 centiméter magasan állt rajta a víz a korábbi esőzések következményeként. A szervezők azonban nagyon kreatívan hárították el a tréningünk útjában álló akadályt: szippantós autóval „takarították fel” a megmaradt csapadékot az aszfaltról. Szombaton már egy teljesen száraz pályán versenyezhettünk, amihez hozzájárult az is, hogy Écsre is megérkezett a kánikula.
Igazán jó futamunk volt a hétvégén, brutális csatákat vívtunk a többiekkel egy nagyon kemény pályán. Volt, hogy csak egyszázad másodperc volt a különbség az ellenfelek között. Hajszálakon múltak az eredmények, talán ilyen szoros még nem is volt a bajnokság, mióta én versenyzem. A csatákban azonban én most alulmaradtam. Rosszul, egy hibát szerezve kvalifikáltam, ami rányomta a bélyegét az egész derbimre, s nem tudtam előrébb lépni. Nagyon sajnálom, hogy lecsúsztam a dobogóról, úgy látszik most nagyon nem voltam a toppon, habár a technika abszolút tökéletesen működött, minden összeállt a BMW-ben.
A tervek szerint legközelebb szeptemberben, ismét Tökölön állunk majd rajthoz az Országos Gymkhana Bajnokság mezőnyével. A rövid szünetet pedig felhasználjuk arra, hogy tovább fejlesszük a kocsit a dobogó illetve a győzelem reményében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek