2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A Triatlon VB férfifutamán az orosz trojka tarolt
A Triatlon VB férfifutamán az orosz trojka tarolt

A Triatlon VB férfifutamán az orosz trojka tarolt

A Triatlon VB férfifutamán az orosz trojka taroltA világon elsőként Nemzetközi Edzőközpont Tiszaújvárosban

A 11. Triatlon Nagyhét augusztus 5-én tovább folytatódott, színesedett. A meghirdetett trió duatlon váltón 142-en álltak csatasorba. A két futó és közte egy kerékpáros résztáv indulói közül, a házigazda klub fiú triója győzött. A nap eseményéhez tartozott, hogy a Magyar Triatlon Szövetség „újdonsült” elnöke Lányi András is tiszteletét tette a „Triatlonvárosban”, s olyan benyomásokat szerzett, amelyek mint mondotta: egyetlen más magyar városra sem jellemző az a vendégszeretet és  sport iránti elkötelezettség, amelyet Tiszaújvárosban megtapasztalt.

\Az orosz mesterhármas a győzelmi dobogón\

A városház-téren sakk szimultánnal folytatódott a nagyhét, miközben a Dísz-tó körül az extrémsport csapatai, összesen 34 egység jeleskedett, amelyet a „Huligánok” együttese immár ötödik alkalommal nyert meg. A Triatlon Nagyhét 7-ik napján került sor a Jabil 1/3 maraton pénzdíjas futamára amelyen 560 amatőr és 518 profi sportoló állt rajthoz, amelyet az egri Kovács Ádám, míg a hölgyeknél Fuchs Renáta nyert meg. Másnap, a Junior Európakupa futamára került sor, amelyet az orosz Dmitriy Esaulen nyert, míg a hölgyeknél a holland Maaike Caelers állt fel a dobogó legmagasabb fokára.

A világkupa utolsó előtti napján világesemény színhelye volt a Tiszaújvárosi Sportcentrum, ahol a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) számos vezetője volt jelen, – közöttük a dél-afrikai – Libby Burrel, sportágfejlesztési igazgató aki leleplezte le azt a táblát, amely arról tanúskodik, hogy a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) a világon elsőként hivatalosan akkreditált, Nemzetközi Edzőközpottá nyilvánította. Augusztus 9-én került sor az ITU-TVK Triatlon Világkupa futamára amelyen a női mezőnyben 22 ország 46, míg a férfiaknál 29 ország 80 versenyzője indult, hogy az úszó, a kerékpár, és a futó számokban jeleskedjen. Végezetül a nőknél Kate Mcllroy újzélandi versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára, 2. az orosz Irina Abysova, a 3. helyen az ausztrál Felicity Sheeddy-Ryan végzett A férfi mezőnyben az orosz trojka győzött. A célba elsőként Dmitriy Polyansky ért, őt követte Alexander Brukhankov, illetve Ivan Tutukin.

                                                                                                                             Fekete Béla
 
 

A Triatlon VB férfifutamán az orosz trojka tarolt

\Világhírnevet hirdet a Triatlon Klub falán lévő tábla\

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek