2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A profi futballhoz a profi felszerelés szervesen hozzátartozik

A profi futballhoz a profi felszerelés szervesen hozzátartozik

A labdarúgás sebességet, technikát, stratégiát, gyorsaságot (nemcsak tempóban, hanem reakcióidőben) igényel. A képernyők előtt ülve aligha láthatunk bele abba a koncentrált munkába, ami minden egyes mozdulat, csel, támadás és védés mögött áll. Ahogy a cipők milyensége sem kifejezetten feltűnő, pedig rengeteg múlik rajtuk. Akár még a mérkőzések sikere is!

Mi a Nike profi szériáinak titka?

Az amerikai gyártó évtizedek óta megfeszített erővel dolgozik azon, hogy a piacra dobott csukák a lehető legtöbbet adják a sportolóknak. A Nike Mercurial erre az egyik legjobb példa. Sokan futurisztikusnak ítélik ezeket a modelleket, nem véletlenül. Egyetlen szempillantás nyomán egyértelművé válik, hogy a stílusosság ott van a szeren. De ez annyira evidens a márka életében, hogy különösebben nem is szerepel a jellemzésekben. Mert nem ez a legfajsúlyosabb jellemvonás. De akkor mi az a tulajdonság, ami prioritást élvez?

Egyetlen jellemzőt esélytelen kiemelni a tömegből, de általánosságban kijelenthető, hogy a széria tagjai új korszakot teremtettek a labdarúgásban. Ezek a cipők ugyanis focizásra teremtettek. Könnyűek, velük a gyorsaság ténylegesen elérhető, miközben a biztonságos közeg is borítékolható. A kényelem felső foka pont ugyanannyira nem kérdéses az esetükben, mint az ellenállóság vagy a tartósság. A cég rengeteg időt, energiát és természetesen pénzt szán a fejlesztésekre, a kutatásokra. Hatalmas előrelépésnek, mondhatnánk úgy is, hogy gigantikus ugrásnak számított, amikor a kengurubőrt felváltotta az úgynevezett kng100-as anyag. A bőr nedves talajon hajlamos megszívni magát vízzel, amitől a cipő súlya nem kis mértékben nő. Valamint strammság terén sem teljesít annyira kimagaslóan, mint a vállalat által felfedezett anyag. De ez csak egyetlen egy aprócska példa a sok ezer közül, amelyek egyaránt azt bizonyítják, hogy a gyártó elhivatott a profi sport iránt, és mindent megtesz a sportolók támogatásáért.

Kizárólag hivatásos focisták élhetnek a modellek előnyeivel?

A Nike Tiempo a „kis testvér”, de tulajdonképpen inkább a Mercurial elődjének tekinthető. Ami azonban a fent említett, sokak által feltett kérdés szempontjából kulcsfontosságú információ, hogy mindkét „családtag háza táján” akadnak olyan típusok, amik gyakorlatilag bárkinek elérhetőek. Magyarul lényegesen olcsóbbak, mint a speciálisan profiknak kifejlesztett alternatívák.

A talajviszonyokhoz idomuló talpszerkezet, a változásokra reagáló stoplik, a bokákat is védő kialakítás egyaránt hozzátartoznak a legújabb innovációkhoz. Ezek olyan újítások, amik főleg a felsőkategóriás lábbelik köreiben népszerűek. Ugyanakkor a belépő szinten is találni számtalan, határozottan profi variációt, amik a mindennapokban vagy az amatőr meccseken maximális hatékonysággal helytállhatnak.

Szóval, aki „csak” rajong a sportért, esetleg amatőrként rúgja a bőrt, egy pár minőségi csukával, ha nem is egy egész életre, de jó pár esztendőre megalapozhatja a sebes támadásait, vagy alkalomadtán villámgyors védéseit. Futballra fel!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek