2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Narcontúra egy hete

 2013. szeptember 8-án indult közel 2000 km-es, 14 napos útjára a Narconontúra, mely kerékpáros csapata az országhatárok mentén járja körbe az országot. A kísérőik Narcononos előadók, akik drogmegelőző/drogfelvilágosító előadásokat tartanak azon települések iskoláiban melyeken keresztül haladnak.

Az időjárás eddig nem igazán fogadta kegyeibe a kerékpározókat, azonban kárpótolja őket a gyerekek és a tanárok érdeklődése, és az a sok biztató, jó szó, és segítség, amit útjuk során az emberektől kapnak.
Az eredmények magukért beszélnek: az első 5 napban, 13 iskola, 43 osztályában, 1022 diáknak tartottak előadásokat. A gyerekek a következőket írták, miután megismerték az igaz adatokat a drogokról, és azok valódi hatásait:
„Nem fogom soha kipróbálni!”; „Ha nagyobb leszek, sem felejtem el az előadást.”; „…ha valaki mondja, hogy „próbáld ki”, akkor tudom, hogy miért nem szabad kipróbálni.”; „Azt a döntést hoztam a drogokkal kapcsolatban, hogy nem fogom kipróbálni.”; „…soha nem nyúlok drogokhoz, és semmilyen másik anyaghoz, ami káros lehet számomra.”; „…akik nem hallották, vagy nem ismerik a hatásait, akkor továbbadom nekik.”

Ez a Narconontúra célja!

Az ilki iskolaigazgató, Diák Csaba a következőket mondta az előadás végén: „Gyerekek, jól jegyezzétek meg, amit a Narcononosoktól tanultok a drogokról, és óvakodjatok ezeknek a szereknek a használatától, helyette válasszatok, és kövessetek olyan és hasonló pozitív célokat, mint amilyeneket a Narconontúra állít elétek!”


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…