2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

A lelátókon nincs helye a rasszizmusnak!

Az elmúlt időszakban több alkalommal kapott súlyos büntetést szurkolóinak másokat becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságától a DVTK.

A legutóbbi két mérkőzés után ez elmaradt, ezért bízunk benne, hogy ugyanezt elmondhatjuk majd a Honvéd, a PAFC és a Haladás elleni, valamint a bajnokságból hátralévő és a következő esztendők találkozói után is. Ez mindannyiunk közös érdeke.
A lelátókon nincs helye a rasszizmusnak!

Mint arról korábban már beszámoltunk, a FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) valamint szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért (“huhogás”) a DVTK – FTC mérkőzéssel kapcsolatban 500 ezer forint, a Videoton FC – DVTK mérkőzéssel kapcsolatban pedig (szintén “huhogás”) 1 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Amennyiben a tendencia folytatódik, a klub költségvetését súlyosan érintő pénzbüntetések mellett az MLSZ zártkapus mérkőzéssel is sújthatja klubunkat, így könnyen előfordulhat, hogy a hamarosan átadásra kerülő új Diósgyőri Stadionban üres lelátók előtt fogjuk játszani az első meccseket.

Köszönjük szurkolóinknak a PAFC és a Vasas elleni sportszerű szurkolást! Egyben arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is tartózkodjon az ellenfelet becsmérlő, annak játékosait hátrányosan megkülönböztető magatartástól, különös tekintettel a „huhogásra”.

A DVTK a magyar és a nemzetközi szövetséggel egyetértésben évek óta hirdeti, hogy a labdarúgásban nincs helye a rasszizmusnak és bárminemű diszkriminációnak. Arra kérjük szurkolóinkat, tiszteljék az ellenfeleink játékosait, bőrszíntől és attól függetlenül, mely országból érkeztek hazánkba! Az elmúlt évtizedekben Diósgyőrben is számtalan színes bőrű játékos fordult meg, sokan közülük hamar a közönség kedvenceivé is váltak, az ő esetükben is ugyanezt vártuk el más csapatok szurkolóitól.

A DVTK a jövőben is mindent el fog követni annak érdekében, hogy száműzze a rasszizmust a hazai lelátókról. Kérjük szurkolónkat segítsék ez irányú törekvésünket! Köszönjük!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum