2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

A legszűkebb elitben az MVSC-MVSI judósai

A Miskolci VSC-MVSI judo szakosztályának tagjai méltán lehetnek büszkék 2018-as teljesítményükre, hiszen az országos összesített egyesületi rangsorban, 130 klub közül a rendkívül előkelő 8. pozíciót érdemelték ki.

A Magyar Judo Szövetség nemrégiben nyilvánosságra hozta a 2018-as egyesületi rangsorokat. A hazai bajnokságok alapján kialakuló tabellán az UTE együttese zárt az élen, a nemzetközi viadalokon a KSI SE szerepelt a legjobban. Mindkét rangsorban második lett, de a legtöbb pontot gyűjtötte, így az összetettben az első helyen végzett a Ceglédi VSE. Tavaly összesen 130 klub szerzett pontot.

–        A hazai versenyek figyelembevételével az MVSC-MVSI a top 10-ben szerepelt, a 8. helyen zárt – tudtuk meg Illyés Miklóstól, az MVSC elnökétől, a judo szakosztály vezetőedzőjétől, egyben az MVSI ügyvezetőjétől. – Az 58 egyesületet felvonultató, a nemzetközi eredményességet figyelembe vevő rangsorban két miskolci klubot jegyeztek a szűk elitben, 7. lett az MVSC-MVSI, míg a 10. pozíciót a Gercsák Szabinát is soraiban tudó DVTK-Miskolci JC érdemelte ki. Az összesített rangsorban 8. helyével az  MVSC-MVSI szintén tagja a legjobb tíznek. Sikeres szereplésünkhöz jelentős mértékben hozzájárult a szófiai junior Európa-bajnokságon egyedüli magyar férfi versenyzőként érmet – bronzot – nyerő Tóth Apor (90 kg), a 7. helyet kiérdemlő Feczkó Csanád (55 kg), a szarajevói ifjúsági kontinens-bajnokságon egyéniben 7. Kriza Anna (44 kg), a 9. Faragó Petra (+70 kg) és a 9. Turánszki Zalán (90 kg) kiváló szereplése. További fontos pontokat szereztünk azáltal is, hogy az ifjúsági Eb-n Anna és Petra egyaránt tagja volt az 5. helyezett magyar vegyes-csapatnak. Az említetteken kívül több olyan sportolónk is van, akik világversenyen nem indultak, viszont a magyar bajnokságon rendre jól szerepeltek. Közülük Sáfrány Pétert (81 kg) emelném ki, aki a korosztályos válogatott vetélytársát is legyőzve aranyérmes lett az ifjúságiak között. Rajta kívül még további 11 egyéni magyar bajnokot ünnepelhettünk a különböző korcsoportokban. Az ifjúsági korosztályunk egyébként nagyon erős, ami több, mint biztató a jövőre nézve. Ők lehetnek azok, akik a közeljövőben zsinórban szállíthatják az érmeket, pontokat a különböző hazai és nemzetközi megmérettetésekről. A Miskolci Sportiskolában a judo szakmai munkáért felelős Gecsei Lászlóval, illetve Bartha Ákossal, Kikuchi Junna-val, Kálmán Tiborral és Nagy Sándorral azon dolgozunk tovább, hogy ez sikerüljön. Tesszük mindezt persze úgy, hogy  legjobbjaink mellett a folyamatos utánpótlásnevelésre is megkülönböztetett figyelmet fordítunk.

Az MVSC-MVSI sportolói számára komoly segítséget jelentett, hogy Tóth Apor 2018 utolsó öt hetét Japánban, edzőtáborozással  tölthette. Feczkó Csanád a napokban tért haza Ausztriából, ahol egy felnőtt nemzetközi olimpiai edzőtáborban dolgozhatott. Kriza Anna január 19-én utazott el a Felkelő Nap országába, ahol 3 héten át gyakorolhat.

–        Az elmúlt hetek külföldi edzőtáborozásait is magába foglaló intenzív felkészülés „gyümölcsét” idén először február 16-17-én „arathatják le” sportolóink – hangsúlyozta Illyés Miklós. – Tóth Apor Rómában, a felnőtt Európa-kupán igyekszik majd mind jobban helytállni, míg Feczkó Csanádra ugyanazon a hétvégén a szentpétervári junior Európa-kupa vár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megint pech!
Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum