2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A Horvát Rally pályái a legnagyobb kihívást tartogatják

A Horvát Rally pályái a legnagyobb kihívást tartogatják

A világ egyik legvonzóbb versenyét ígérik a Horvát Rally szervezői április 22-25. között a WRC iránt érdeklődőknek.

Ismertté váltak a Horvát Rally szakaszai, melyek a legnagyobb kihívást fogják tartogatni a legjobb rally versenyzőknek is. A pályák Zágráb, Karlovac és Krapina-Zagorje környékén lettek kijelölve.
A Zágrábi vásár területén lesz kijelölve a szervizpark, míg a versenyzők és autóik a Nemzeti és Egyetemi Könyvtárban mutatkoznak be, a legjobbak pedig a Szent Márk téren felállított dobogón lesz. A pályabejárás április 20-án, kedden kezdődik.

Az első nap és a szuperspeciál szakasza nagyon vonzó lesz. A rajtceremóniát és a szuperspeciál szakaszt is a Zágrábi vásár területén rendezik. A pálya egy része a WRC történelme során először egy pavilonban lesz.
Április 23-án Samoborsko Gorjéban kezdődik a verseny, majd Karlovac környéki pályák következnek. Másnap Samoborsko Gorje és Karlovac környékén lévő pályákon zajlik a verseny.Április 25-én pedig Hrvatsko Zagorje környékén a Zagorske sela és a Kumrovec szakaszok, valamint Medvednica környéki szakaszok lettek kijelölve.

“Az utakat alapos megfontolás után választottuk ki, hogy elkerüljük a nagy tömegeket, de a közönség számára elérhetőek legyenek és élvezetes versenyt láthassanak.” – mondta Daniel Saskin, a Horvát Rally szervezőbizottságának elnöke. „Bízunk benne, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi majd a szurkolók jelenlétét. A WRC futam lehetőség arra is, hogy megmutassuk a legszebb horvát részeket. Garantáljuk, hogy a verseny élőben és a képernyők előtt is élvezetes lesz.”

“Csak megfelelő nemzetközi promócióval lehet elérni a megfelelő gazdasági hatást Horvátország számára, amit az emberek tízezreinek itt töltött éjszakái, az itt tartózkodás során kiadott költségek jelentenek.” – mondta Davorin Stetner, a Horvát Autó – és Kartszövetség elnöke, a Horvát Rally WRC bizottságának elnöke.

A Horvát Rally összes szakasza

Április 23

Április 24

Április 25

Rude – Plešivica 1, 2

Mali Lipovec – Grdanjci 1, 2

Bliznec – Pila 1, 2

Kostanjevac – Petruš Vrh 1, 2

Stojdraga – Gornja Vas 1, 2

Zagorska Sela – Kumrovec 1, 2

Jaškovo – Mali Modruš Potok 1, 2

Krašić – Vrškovac 1, 2

Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 1, 2

Vinski Vrh – Duga Resa 1, 2

A rali világbajnokság kiemelkedő sportesemény, amely a csúcstechnológia és a vezetői képességek szimbiózisát hozza. Ez egy drámai verseny, ahol minden tizedik másodperc elengedhetetlen. Ehhez a legénység maximális koncentrációjára és precizitására van szükség. A kompromisszumok nélküli verseny ötvözi a világ vezető autógyártóinak sebességét, technológiáját és megbízhatóságát, jól koordinált csapatok kíséretében, a világ legjobb pilótáinak vezetésével, a világ legtehetségesebb vezető pilótáinak higgadt fejjel és nyugodt hangjával. A WRC globális kihívás, amelyet bátorság, szenvedély, állóképesség és alkalmazkodási képesség jellemez a környezet állandó változásaihoz és a vezetési körülmények kiszámíthatatlanságához.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek