2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A DVTK sportolóinak és a szurkolóinak egészsége a legfontosabb

A DVTK sportolóinak és a szurkolóinak egészsége a legfontosabb

A koronavírus terjedése miatt veszélyhelyzetet rendelt el szerdán a magyar kormány. Többek között a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltja a rendelkezés visszavonásáig. A DVTK az összes előírást betartva működik tovább, a felmerülő azonnali kérdésekben a DVTK operatív döntéshozó bizottsága dönt.

A sportági szakszövetségek sorra reagáltak a kormánydöntésre, aminek értelmében a látványsportágak mérkőzéseit zárt kapuk mögött kell megrendezni, míg a Tipsport Ligát lezárták a résztvevő klubok képviselői.

A szurkolók türelmét kérjük

 

A DVTK számára mindennél fontosabb a klub kötelékébe tartozó 2600 sportoló, valamint a népes szurkolótábor tagjainak egészsége.

 

– Egy rendkívüli helyzetben rendkívüli döntéseket kell hozni, még akkor is, ha a hagyományosan nagy lelátói támogatás hiányozni fog a mérkőzéseken. Kérjük szurkolóinkat, hogy maradjanak otthon a meccsek időpontjában, mert az egészség a legfontosabb! Bízunk benne, hogy hamarosan enyhül a világjárvány, és ismét telt háznyi stadionban, csarnokban remeghet meg a Miskolcra látogató ellenfelek lába – mondta dr. Világi Péter, a DVTK Kommunikációs és marketingigazgatója.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány szerdai rendkívüli döntését követően csütörtöktől az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el. (További részletek itt olvashatók)

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is úgy határozott, hogy a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani. (További részletek itt olvashatók)

Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy minden MRSZ által szervezett felnőtt és utánpótlás mérkőzést le fognak bonyolítani, azonban ezeket nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani. (További részletek itt olvashatók)

A szlovákiai központú jégkorong Tipsport Ligát a szlovák kormány hétfői bejelentését követően felfüggesztették 14 napra (miként minden sport, kulturális és tömegrendezvényt). A klubok képviselői szerdán találkoztak, hogy döntést hozzanak a szezon folytatásáról. A zólyomi megbeszélésen az a döntés született, hogy a Tipsport Liga 2019/2020-as szezonját nem folytatják a csapatok, a bajnokság véget ért. (További részletek itt olvashatók)

 

A sportolók tovább edzenek

 

A szakosztályokban folyó munka viszont a körülményekhez képest zökkenőmentesen zajlik. Az edzői stábok minden foglalkozást megtartanak a legfiatalabbaktól kezdve a profi sportolókig. Létrejött a DVTK operatív döntéshozó bizottsága, amelynek tagja dr. Szabó Zsolt orvosigazgató, Szabó Tamás, a DVTK SE főtitkára, Tamás Gábor cégvezető, valamint dr. Világi Péter kommunikációs és marketing igazgató. Az ő feladatuk a rendkívüli intézkedések meghozatala, illetve a különböző engedélyek megadása és visszavonása.

 

– A kormány a szerdán hozott és csütörtök reggeltől hatályos 41/2020. (III.11.) számú rendeletében az állampolgárok szabad utazásának részleges korlátozását rendelte el. Ezzel összhangban a DVTK operatív döntéshozó bizottsága megtiltotta a külföldi utazást a DVTK egészségügyi stábja, valamint az első csapat edzői stábja és összes játékosa számára – mondta el dr. Szabó Zsolt. Az orvosigazgató felhívta a figyelmet, hogy változatlanul az a legfontosabb, hogy minden hiteles információt a koronavirus.gov.hu oldalról, ne pedig más, sok esetben kattintásvadász oldalakról szerezzenek be a szurkolók, a DVTK sportolói és szüleik.

 

– A DVTK operatív döntéshozó bizottsága minden egyes lázas, és felső légúti fertőzés tüneteit mutató sportoló, dolgozó edzéstől, munkahelytől távol maradását rendeli el, egyúttal azonnal értesíteni kell telefonon edzőjét, a közvetlen munkahelyi vezetőjét, illetve háziorvosát. Ezentúl elrendeli a korábban meghozott fokozott higiéniai intézkedések betartását, különös tekintettel a gyakori kézmosásra, valamit a közeli testi kapcsolatok (például kézfogás) kerülését – tette hozzá az orvosigazgató. – A DVTK operatív döntéshozó bizottsága javasolja a sportolók és a dolgozók otthoni rendszeres testhőmérséklet-ellenőrzését, és minden hosszabb, különösen külföldi utazás kerülését. Egészségügyi tanácsadásban pedig a DVTK Medical továbbra is rendelkezésre áll minden sportoló és dolgozó számára – tájékoztatott dr. Szabó Zsolt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek