2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF

Új autóbuszjárat közlekedik Rákoscsaba vasútállomás és a Színes utca között

2019. október 1-jétől új 269-es buszjárat közlekedik a XVII. kerületben, amely illeszkedik a térség vasúti csatlakozást biztosító minibuszos hálózatába. Az új járat Rákoscsaba vasútállomás és a Színes utca között hétköznaponként közlekedik.

A 269-es új járat a Rákoscsaba vasútállomás és a Színes utca közötti Szánthó Géza utca, Göcsej utca, Csabamező utca térségét szolgálja ki. A kisméretű, minibusszal üzemelő járat beindításával bővül a XVII. kerület vasúti csatlakozást biztosító minibuszos hálózata.

 

Az új 269-es minibusz-járat – a térségben közlekedő 297-es és 298-as buszhoz hasonlóan – csak hétköznapokon, az elővárosi vonatokhoz igazodva közlekedik: reggel és a délelőtti órákban a belváros felé közlekedő vonatokhoz, míg délután a belváros felől érkező elővárosi járatokhoz biztosít csatlakozást. A járat a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 20-30 percenként, azon kívül Telebusz rendszerben jár: vagyis csak akkor indul, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. A Budapest bérlettel rendelkező utasok a 269-es autóbusz használata mellett Budapest területén az elővárosi vonatokat is külön jegy illetve bérlet váltása nélkül tudják használni.

 

A többi Telebusz járathoz hasonlóan a 269-es járaton is az első ajtónál lehet felszállni. Az utazási igényt a busz indulása előtt – legkorábban egy héttel, legkésőbb fél órával – telefonon jelezhetik. A 269-es Telebusz járatot a BKK normál díjszabású vonaljegyével, bérletével lehet igénybe venni, az arra jogosultak pedig ingyenesen utazhatnak. A jegyet felszállás után kell érvényesíteni, illetve szükség esetén a járművezetőnél is vásárolható 450 forintért. Amennyiben bérlettel utazik, kérjük, felszálláskor mutassa be a járművezetőnek ellenőrzés céljából.

 

A járat menetrendjéről a www.bkk.hu/menetrendek oldalon és a FUTÁR applikációban tájékozódhat, a 269-es járatot kiválasztva. Az esetleges forgalmi változásokról a www.bkkinfo.hu weboldalon talál információkat.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum