2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Közlekedési változások szeptember 28-án este a Hősök tere környékén Bryan Adams koncertje miatt

Közlekedési változások szeptember 28-án este a Hősök tere környékén Bryan Adams koncertje miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani szeptember 27-én, pénteken este 22 órától 29-én, vasárnap hajnali 4:30-ig a Hősök terén és környékén, az Andrássy út Hősök teréhez közel eső részén és a Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között Bryan Adams esti koncertjéhez kapcsolódóan. Az útlezárások miatt változik a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös troli útvonala. Az M1-es metró 28-án, szombaton este a megszokottnál sűrűbben közlekedik, azonban amennyiben a koncertre látogatók száma indokolja, biztonsági intézkedésként lezárhatják a Hősök tere állomást a forgalom elől.
Korlátozások a közúti közlekedésben

A koncert miatt lezárják a forgalom elől szeptember 27-én, pénteken este 22 órától 29-én, vasárnap 4.30-ig az Andrássy utat a Kodály körönd és a Dózsa György út között, továbbá szeptember 28-án, szombaton 10 óra és 29-én, vasárnap 4:30 között

–          a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között,

–          a Hősök terét,

–          az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól a Hősök teréig,

–          a Kós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig, valamint

–          az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között.

Változások a közösségi közlekedésben

Az M1-es metró szombat este a helyszín kényelmesebb megközelítése, illetve a komfortosabb hazautazás / továbbutazás érdekében megszokottnál sűrűbben közlekedik. Amennyiben a koncertre látogatók száma indokolja, biztonsági intézkedésként lezárhatják a kisföldalatti Hősök tere állomását a forgalom elől, ez esetben a metró megállás nélkül áthalad a megállóhelyen.

A fent részletezett forgalomkorlátozások miatt tervezetten

–          pénteken 22 órától vasárnap 4:30-ig

o   a 105-ös busz az Andrássy út helyett a Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A 105-ös buszra ideiglenes vonalszakaszán a 72-es trolibusz és a 9-es busz megállóiban lehet felszállni.

o   a 979-es busz a Kodály körönd és a Damjanich utca / Dózsa György út megálló között a 70-es trolibusz vonalára terelve közlekedik.

–          szombaton 10 órától egész nap

o   a 20E busz szombaton a Dózsa György út helyett a Városligeten és a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere megállóhelyet. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as busz, a Kacsóh Pongrác útnál pedig a 901-es busz megállójában lehet felszállni.

o   a 30-as, a 30A és a 230-as busz a Dózsa György út helyett az Állatkerti körút felé terelve közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere, a Benczúr utca, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállóját sem. A buszjáratra a terelt vonalszakaszon a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban lehet felszállni.

o   a 75-ös trolibusz a Dózsa György út helyett az Állatkerti körút felé terelve közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Zichy Géza utca közötti megállókat. A 75-ös trolira a terelt vonalszakaszon a 72-es és 74-es járat érintett megállóiban lehet felszállni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek