2024. 02. 23. péntek

Alfréd
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Teljesen megújult két villamosmegálló Óbudán

A budai fonódó villamosok vonalán 2020 végén adták át a felújított Selmeci utcai és a Szent Margit Kórház megállóhelyeket. A fejlesztésnek köszönhetően ezeknél a megállóknál a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos utasai már kerekesszékkel és babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak. A látásukban korlátozottak közlekedését pedig ezentúl vakvezető sáv könnyíti meg.

A felújítás eredményeképpen gyalogos rámpák segítségével akadálytalanul közelíthetők meg a peronok, amelyek igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához, így egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak.

Az átalakított peronok és a rámpás jelzőlámpás gyalogátkelők mellett a beruházás során megújult az érintett víz- és csatornahálózat, valamint a Föld utca–Farkastorki út közötti szakaszon gömbsüvegsort alakítottak ki a vágányzóna mellett.

A projekt Budapest Főváros Önkormányzata költségvetéséből, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában, a Colas Alterra Zrt. kivitelezésében valósult meg. A kivitelezési munka 2020. július 27-én kezdődött, amelynek nettó költsége 259 millió forint volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…