2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szemeszterbérlet: biztonságos és gazdaságos

Az általános iskolás diákoknak jelenleg is nap mint nap iskolába kell utazniuk, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egészségügyi előírások betartására. Az utazási költségek csökkentésére és a megfertőződés elkerülésére egyértelműen a BKK szemeszterre szóló bérlete az egyik legjobb megoldás.
Február 1-től érvényes a közoktatásban tanulóknak szóló szemeszterbérlet második féléves változata, amely ideális választás a koronavírus-járvány idején. Ha a szülők, vagy a diákok ezt a bérlettípust vásárolják meg, akkor nem kell havonta sorba állniuk az ügyfélközpontokban, vagy az automaták előtt. Ezzel elkerülhetik az esetleges tömeget, amely különösen fontos a járvány idején.

A közösségi közlekedést rendszeresen használó diákoknak érdemesebb a szemeszterbérletet használniuk ahelyett, hogy minden hónapban megvásárolnák a havi diákbérlet. Ha egy általános iskolai tanuló havonta legalább 12-szer utazik a BKK járatain, akkor mindenképp érdemes ezt a terméket választania, hiszen ezzel 5 teljes hónapig közlekedhet mindössze 16.200 Ft-ért.

Milyen járatokon használható a szemeszterbérlet?

A közoktatásban tanulóknak szóló szemeszterbérlet második féléves változata február 1-től június 30-ig használható. Az első napon 0 órától – de legkorábban a vásárlás időpontjától – az utolsó napot követő nap 2 óráig érvényes. A bérlettel Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999-es autóbuszon, trolibuszon, villamoson, az M1, az M2, az M3, és az M4 metrón, a H5, a H6, a H7, a H8, a H9 HÉV-en, a D14 hajójáraton, illetve a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ Zrt. kijelölt elővárosi járatain lehet utazni. Munkanapokon, ha közlekednek, akkor a D2, a D11 és a D12 hajójáratokra is fel lehet szállni szemeszterbérlettel. A bérletszelvény csak érvényes nappali, vagy esti tagozatos magyar közoktatási diákigazolvánnyal együtt használható.

Szerkesztőségi megjegyzés: Érdekes, hogy a BKK február másodikán ad ki egy ilyen közleményt, nem adva időt arra, hogy a családok felkészülhessenek anyagilag erre. Nem minden háztartásban van rá mód, hogy a polcról hirtelen levarázsoljanak 16 200 forintot

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek