2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Megjelent a Blaha Lujza tér felújításáról szóló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása

Megjelent a Blaha Lujza tér felújításáról szóló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása

 Megjelent a Blaha Lujza tér felújításának tervezési és kivitelezési munkáiról szóló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában. Kedvező ajánlatok és eredményes eljárás esetén a Blaha Lujza téren egy új arculatú, a mai városi használati igényeket kielégítő, nagyvonalú belvárosi közösségi tér jöhet létre.

Több mint öt évtized után új, egységes arculatú térként újul meg Budapest jelentős történelmi és szellemi örökséggel bíró, ikonikus városi csomópontja, találkozóhelye, a Blaha Lujza tér. Az egyik legforgalmasabb fővárosi csomópont felújításának fő célja a tér élhetőségének javítása.

A tervek szerint a köztéren jelentősen megnő a zöldfelületek aránya, a korábbi tervekkel ellentétben kevesebb fát vágnak ki, és a tervezettnél több facsemetét ültetnek, a felszíni csomópontot teljes mértékben akadálymentesítik, felújítják az aluljáró szigetelését, nyilvános WC-t építenek, és részben módosul a teret határoló utak forgalmi rendje is. Az aluljáró belső burkolatainak felújítása és a Somogyi Béla utca átépítése opciós tételként szerepel a tenderben, ami azt jelenti, hogy megfelelő ajánlatok esetén, városvezetői döntést követően hívja majd le a BKK. A felújítást a Magyar Állam is támogatja, amelynek forrásszerződését a 2020. október 15-i Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tárgyalta, ahol a Kormány ígéretet tett az 1 Mrd Ft összegű támogatás biztosítására. A támogatói okirat aláírása az eredményes eljárás egyik feltétele. A tér átépítésének koncepciójába nemcsak a szakma, hanem a helyi lakosok javaslatait is beépítették.

Budapest egyik legforgalmasabb közterülete várhatóan 2022 őszére születhet újjá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek