2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Közlekedés Budapesten a Sziget 2019 idején

A 27. Sziget Fesztivált 2019. augusztus 7-13. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV és a Nagykörúton közlekedő járatok, emellett a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon. A fesztivál helyszínét rendkívüli hajójárattal is meg lehet közelíteni. A Sziget első napjain, illetve az utolsó nap transzferbusz segíti az eljutást a repülőtér és a fesztivál helyszíne között. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 3-tól érvényes Sziget – Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

 

Az augusztus 7-13. között zajló Sziget 2019 idején

·         nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,

·         a Nagykörúton közlekedő villamosok és a villamospótló buszok éjszaka gyakrabban indulnak,

·         nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,

·         rendkívüli hajójárat indul az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

 

Augusztus 5. és 14. között transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az Óbudai-sziget között.

 

 

A BKK a Sziget Fesztiválon

 

A BKK augusztus 7-től, szerdától a Sziget 2019 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található popup ügyfélközpontban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, hasznos információkat tudhatnak meg a BKK szolgáltatásairól és termékeiről. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

 

 

MOL Bubi a Szigeten

 

A Szigeten a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására is: egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál felülhetnek a biciklikre, röviden tesztelhetik azokat. A közbringákat felvenni és letenni azonban továbbra is csak a már ismert 143 gyűjtőállomásnál lehet, az érdeklődők ugyanakkor tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról.

 

 

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszínére, az Óbudai-szigetre!

 

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés és a kiköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosító transzferbuszokat közlekedtet, menetrendjük elérhető ezen a linken. A repülőtéren külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik a közlekedést.

 

Rendkívüli hajójárat közlekedik a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigethez augusztus 7-13. között naponta délutántól késő éjjelig, menetrendjük ezen a linken érhető el.

 

A Sziget 2019 helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

·         a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;

·         Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal a Batthyány tér megállóig utazva;

·         a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva;

·         a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;

·         az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;

·         a Népliget autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;

·         a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva.

 

Figyelem!

·         A 4-es és a 6-os villamos vonalán jelenleg felújítási munkák miatt a villamosok rövidített útvonalon, csak a Margit híd, budai hídfő és a Corvin-negyed között járnak; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között, valamint a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ között is villamospótló busz közlekedik. A forgalmi változás könnyebb megértését szolgáló térképes grafika itt érhető el

·         A D11-es és a D12-es hajók a fesztivál ideje alatt nem kötnek ki az Óbudai-szigetnél.

 

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

·         gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,

·         illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

 

Budapest nappali közösségi közlekedési hálózatának térképét ezen a linken, az éjszakai hálózatét ezen a linken érhetik el.

 

A Sziget helyszínének megközelítését a csatolt térképek és grafikák is segítik.

 

 

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

 

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok a megszokottnál sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek:

·         A H5-ös HÉV augusztus 7-től, szerdától 14-ig, szerdáig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Aquincum megállóhely között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

·         A Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló buszok az augusztus 7-ről 8-ra, szerdáról csütörökre virradó éjszakától a 13-ról 14-re, keddről szerdára virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.

·         A Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as vonalon az augusztus 7-ről 8-ra, szerdáról csütörökre virradó éjszakától a 13-ról 14-re, keddről szerdára virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

 

 

Rendkívüli hajójárat a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között

 

Augusztus 7-e, szerda és 13-a, kedd között rendkívüli hajójárat közlekedik negyedóránként a Jászai Mari tér (Margit híd) és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak.

 

A rendkívüli hajójáratra a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigetnél pedig a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni. A járat menetrendje ezen a linken érhető el.

 

 

Sziget–Repülőtér transzferbuszok a be- és kiköltözéshez

 

A Sziget Fesztivál 2019 első napjain:

·         A Sziget–Repülőtér transzferjárat augusztus 5-től 11-ig, hétfőtől vasárnapig a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér érkezési szintje és a SZIGET (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekedik.

·         A buszjárat reggel 8:45 és éjjel 0:45 között közlekedik, 40 percenként.

·         A különjárattal augusztus 5-8. között csak az Óbudai-sziget felé lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem visz utasokat; a transzferbusz augusztus 9-11. között a repülőtér felé is igénybe vehető.

·         A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

·         Az előre megváltott CityPASS karszalagok a repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán, a BKK ügyfélközpontjában is átvehetők.

 

A kiköltözés napján, augusztus 14-én, szerdán:

·         A Sziget–repülőtéri transzferjárat a SZIGET (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér indulási szintje között megállás nélkül közlekedik.

·         A buszjárat hajnali 3 és délután 14 óra között jár, a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként.

·         A különjárattal csak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé lehet utazni, az autóbusz a Sziget felé nem visz utasokat.

·         A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

·         A transzferjáraton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot. A buszok menetrendje ezen a linken érhető el.

 

 

További változások a menetrend szerinti közösségi közlekedési vonalakon

 

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a Jászai Mari téren megszokott helyétől eltérően a hídhoz kissé közelebb, a 10-es számú kikötőben lehet felszállni. A BKK D11-es és D12-es, menetrend szerinti hajójárata a fesztivál ideje alatt nem áll meg az Óbudai-sziget kikötőnél.

 

A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre: az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyeket.

 

 

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

 

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2019. augusztus 2-án, pénteken 20 órától augusztus 16-án, pénteken délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

 

Ugyanezen időszakban tilos megállni a következő területeken:

·         a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;

·         a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;

·         a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;

·         a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út út között;

·         a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;

·         az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;

·         az Ángel Sanz Briz út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;

·         és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között.

 

Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

 

A Szentendrei út–Reményi Ede út–Ángel Sanz Briz út–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

 

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 7-től, szerdától 15-ig, csütörtökig minden nap délután 14 és hajnali 3 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

 

 

Taxiszolgáltatás

 

A Sziget hivatalos taxiszállítói a City Taxi, a Budapest Taxi és a Főtaxi. Figyelem, a taxitársaságok szolgáltatása a rögzített hatósági áron vehető igénybe! Kérjük, figyeljenek arra, hogy csak legálisan működő, jól látható helyre kifüggesztett viteldíjtáblázattal ellátott taxiba üljenek be a csalások elkerülése érdekében. A BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi a taxiszolgáltatást.

 

 

Sziget-Budapest CITYPASS

 

A kétnapos, az ötnapos és a tizenhárom napos érvényességű Sziget – Budapest CITYPASS érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít

·         a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz- (kivéve a 100E járatot), villamos, trolibusz-, metró-, fogaskerekű-, HÉV- és rév-vonalain, valamint a menetrend szerinti hajójáratokon Budapest közigazgatási határán belül.

·         a Sziget–repülőtéri transzferjárat teljes hosszán. A buszon továbbá a repülőtér irányából a Sziget Fesztivál felé a Sziget karszalagra beváltható vócserek is érvényesek.

·         a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigetig közlekedő rendkívüli hajójáraton.

A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a két-, illetve ötnapos CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít. A Sziget – Budapest CITYPASS birtokában igénybe további kedvezmények is igénybe vehetők.

 

A tizenhárom napos érvényességű CITYPASS augusztus 3-án 0 órától augusztus 15-én éjfélig érvényes, ára 14.900 forint. A kétnapos CITYPASS a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 5900 forint. Az ötnapos CITYPASS a kiváltás napjától számított ötödik napon éjfélig érvényes, ára 9900 forint. További információk és CITYPASS vásárlási lehetőség a szigetfestival.com/hu/citypass oldalon. CITYPASS-t személyesen a BKK repülőtéri ügyfélközpontjában vagy a SZIGET árusítóhelyein érdemes beszerezni.

 

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum